BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.412,97

Acil Servis’te DR Plaka!

Bir otomobili acil servise sürecek kadar bir insan ne içmiş olabilir? Neye öfkelenmiş olabilir? Beyni bu denli devre dışı bırakan hangi hastalığı olabilir?

Bir sağlık çalışanı olarak hafta içinin yorgunluğunu ufak ufak atmak üzere uzanmış kahvemi yudumlarken bir yandan televizyon bir yandan da internette geziniyorum. Yorgunluk atmak dedim ya hani bedenen ve ruhen dinlenmeye çalışırken tam o an ruhumu parçalayan bir haber; “Doktora kızdı otomobiliyle acil servise daldı”
*
Şöyle bir doğruldum, bir silkelendim, bir ayağa kalktım elimi yüzümü yıkadım geldim aynı haberi bir daha okudum!
*
Sonra tekrar etrafıma baktım, birisi kamera şakası mı yapıyor acaba diye şüphelendim. İpad’imde aynı haberi farklı bir tarayıcıda açtım sonuç yine aynı “Doktora kızdı otomobiliyle acil servise daldı!”
*
Önce sakin olmaya çalıştım, anlamaya çalıştım, idrak etmeye gayret gösterdim. Bir otomobili acil servise sürecek kadar bir insan ne içmiş olabilir? Neye öfkelenmiş olabilir? Beyni bu denli devre dışı bırakan hangi hastalığı olabilir?
*
Manisa’da mide kanaması geçiren kardeşi ile ilgilenmediler diye kardeşini çok düşünen onu gerçekten çok seven, bir an önce ilgilensinler diye çaba gösteren şahıs aracını acil servisin içine sokuyor!
*
Aracın plakası DR, hemen hemen herkesin dikkatini çekiyor. Bu benim güzel vatandaşım gün oldu da doktor olmak istedi olamadı, önce plaka ile kendini tatmin etti sonra da acaba DR plaka ile acil servise girersem belki bir diplomayı hak ederim diye düşünmüş olabilir mi? Cevap verelim böyle bir eğitim sistemi yok. Dr. olmak için 6 yıllık tıp fakültesi eğitimi zorunlu.
*
Aynı haber altında çok can alıcı bir yorum dikkatimi de çekiyor; “bu doktorlar hak ediyor, az bile kamyonla girmek lazım”. Bu vatandaşa tavsiyem belki yol kenarında falan oturuyordur. Bazen kamyonların frenleri boşalır da daireye girer ya hani. Heh olur da bir gün bu kamyon meraklısı vatandaşım evine bir kamyon misafir olduğunda lütfen şöförün bakımını yemeğini eksik etmesin.
*
Sağlık Bakanlığı, otomobilini acil servise sokan, ortalığı dağıtıp yıkan , acil servis kapısını ve camlarını indiren Barış Savaşkan denen zat-ı muhteremi incelemeye almalı. Bu vatandaşımızı bakanlık çözmeli, bu vatandaşımızı çözsün ki belki şiddete de çözüm getirir.
*
En son yayınlanan haberlerde Acil Servis’e başvuruların %80’inin gereksiz olduğu ifade edilmişti. Kardeşini “acil” diye hastaneye getirip ilgilenmediler diye de ordakilerin canına değil komple acil servise kast eden bu vatandaşın durumu şimdi gerçekten acil midir size soruyorum.
*
Ben anlamıyorum ki , biz bir çok hayvanı evcilleştirirken bazı insanları unuttuk mu acaba …

https://twitter.com/HipokratCiragi