BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  POLİTİKA

Abdullaif Şener hedefini açıkladı

AK Parti ile yollarını ayıran Şener, partisinin ismini açıkladı. Şener'in ilk hedefi milletvekili seçimleri ama...

Abone ol AK Parti’den istifa ettikten sonra yeni bir siyasi oluşum için çalışmalarını sürdüren Abdüllatif Şener, AK Parti’nin kapatılması ihtimaline göre harekete geçtiği iddialarını reddetti.

NTV’de katıldığı bir programda, yeni partinin isim ve ambleminin hazır olduğunu belirten Şener, şöyle konuştu: “Bu siyasi oluşumun AK Parti’nin kapatılıp kapatılmamasıyla hiçbir ilgisi yoktur. Keşke AK Parti kapatılmasa, keşke Tayyip Erdoğan genel başkan olarak devam etse ve ben yeni bir siyasi kültür oluşturmak üzere yeni bir tarzla ortaya çıksam. Benim olaya bakışım 3 ay öncesinde böyleydi, bugün de böyledir.”

AK Parti’den ayrılmasının altında uyum problemi olduğunu vurgulayan Şener, şöyle konuştu: “Genel başkanın siyaset tarzıyla uyuşmuyorsunuz, siyasetin yolsuzluklarla yoluna devam ettiğini yakından görüyorsunuz. Aslında 22 Temmuz seçimlerinde şuna karar verdim. ’Ben ben mi olacağım yoksa ben ben olmaktan mı çıkacağım.’Partimizin ismi ve amblemi hazırlandı. Bu parti Türkiye partisi olacaktır. Yerel seçimlere girip girmeyeceğimizle ilgili noktayı değerlendiriyoruz, hedef olarak gördüğümüz nokta ise genel milletvekili seçimleridir.”