BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.390,09
HABER /  MEDYA

Abdullah Gül yeni parti mi kuracak?

İnternethaber yazarı Levent Gültekin, Gül'ün "partime döneceğim" açıklamasıyla yenilikçi bir hareketin ilk ateşini yaktığını iddia etti.

Abone ol

İnternethaber yazarı Levent Gültekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fazilet Partisi'nde olduğu gibi yenilikçi bir hareketi başlatabileceğini söyledi. AK Parti'de yenilikçi- gelenekçi bir kavganın başladığını ifade eden Gültekin, Gül'ün "partime döneceğim" açıklamasının da kendisine uygulanan ambargonun kamuoyuna ilanı gibi algılanması gerektiğini söyledi.

Levent Gültekin, CNN Türk'te Abdullah Gül'ün yenilikçi bir hareketin ilk ateşini yaktığını iddia etti. Gültekin, Gül'ün Fazilet Partisi'nde olduğu gibi yeni bir çıkış yapacağını söyleyen Gültekin, AK Parti'nin, kendi yarattığı Türkiye'nin gerisinde kaldığını kaydetti. İşte Gültekin'in açıklamasından bazı satır başları;

"KAVGANIN İLK ATEŞİDİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklaması Fazilet Partisi'nde olduğu gibi yenilikçi- gelenekçi kavgasının ilk ateşidir. Abdullah Bey, Fazilat Partisi'nde olduğu gibi yenilikçi bir çıkış yapacaktır. Çünkü dindar kesim arasında her zaman yenilikçi ve gelenekçi bir çizgi vardır. AK Parti, 2002'den itibaren yenilikçi bir çizgiyle başladığı hayatına 2009'a kadar sürdürdü. Fakat yarattığı, oluşturduğu Türkiye'nin gerisine düşerek, daha din soslu daha tartışmacı daha mücadeleci bir ruha büründü. 

"GÜL'E HAKARET ETTİLER ERDOĞAN SUSTU"

AK Parti'de Abdullah Bey'e üç yıldır üstü kapalı bir ambargo uygulanıyordu. Açık görüyoruz ki Tayyip Bey'in etrafında konumlanmış bir sürü isim var. Bunlar geçimini, makamını AK Parti'ye yakın iş adamlarının gazetelerinden sağlıyor. Bu insanlar Abdullah Bey'e ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar, bir gün bile Tayyip Bey bu insanlara tepki göstermedi, durdurmadı. Çok mesafeli ve sıkıntılı bir süreçti.

GÜL İSTENMEDİĞİNİ İLAN ETTİ

Abdullah Bey'in dün yaptığı açılım, kendisinin istenmediğini bütün topluma göstermekti. Aslında istenmiyordu. O çıkışına parti, apartopar kongre tarihini açıklayarak açıklama yapmıştır. Çarşamba gününe almasının nedeni de budur.