BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.503,74
HABER /  DÜNYA

Abdullah Gül Ricee gitti

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın davetlisi olarak ABD'ye gitti

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın davetlisi olarak ABD'nin başkenti Washington'a geldi.

Tarifeli uçakla Washington Dulles Havaalanına inen Gül'ü, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve diğer büyükelçilik yetkilileriyle Amerikan Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri karşıladı.

Gül, yarın Rice ile Amerikan Dışişleri Bakanlığında bir araya gelecek. Görüşme,Rice'ın, Gül onuruna vereceği öğle yemeğinde devam edecek. İki bakanın Benjamin Franklin odasında basına açıklama yapması da öngörülüyor. Gül, Rice ile görüşmesini tamamlamasının ardından Beyaz Saray'a geçerek ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile bir araya gelecek.

Gül'ün daha sonra, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından verilen akşam yemeğine katılması bekleniyor. Perşembe günkü programı çerçevesinde ABD'deki Türk toplumu temsilcileriyle görüşecek olan Gül, ardından Washington'daki düşünce kuruluşlarından Brookings Institute'te konuşma yapacak. Gül, daha sonra ABD'deki Musevi toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.