BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den Erdoğan itirafı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın Kürt sorunu açıklaması ve Selahattin Demirtaş'ın 'başkanlık' çıkışını köşesine taşıdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'de "Kürt sorunu yoktur" demesinin kendisini de çok şaşırttığını itiraf etti.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin AK Parti ile ittifak yapacağı endişesi taşıyanları ikna etmek için söylediği öne sürülen başkanlık sözlerini değerlendiren Abdülkadir Selvi, "Demirtaş'ın çıkışı ise seçim taktiğinden öte bir anlam taşımıyor" dedi.

Abdülkadir Selvi'nin 'Demirtaş’a kötü bir haberim var' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ŞAŞIRTICI

Benim açımdan şaşırtıcı olan Erdoğan’ın Balıkesir’de, ”Kürt sorunu yok” demesiydi. Erdoğan, Kars konuşmasında, ”Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır” sözleriyle niyetinin Kürt sorununu inkâr olmadığını anlattı.
Erdoğan’ın bu sözleri de değerlendirmeye muhtaç. Bu ülkede Kürtlerin sorunu olduğu kadar Kürt sorunu da var, Alevilerin sorunu olduğu kadar Alevi sorunu da var, dindarların sorunu olduğu kadar rejim sorunu da var.

BAHÇELİ'NİN MÜTHİŞ KEHANETİ PATLADI

Seçimlere giderken Selahattin Demirtaş’ın, “HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın” şeklindeki çıkışı ise seçim taktiğinden öte bir anlam taşımıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, Devlet Bahçeli, ”Erdoğan Cumhurbaşkanı olabilmek için Öcalan’la anlaştı” demişti. Müthiş kehaneti seçim sandığında patladı. Kürtler tarihlerinin en yüksek oyunu aldılar. Bu kez de “Erdoğan’ı Başkan yapmak için Öcalan’la anlaştılar” diyorlar ya, Demirtaş bu çıkışıyla biraz da onu kırmayı amaçlıyor.

DEMİRTAŞ GÖZÜNÜ ALEVİ OYLARINA DİKTİ

Kılıçdaroğlu’nun etkisiz muhalefeti nedeniyle Demirtaş, gözünü CHP’nin oylarına dikmiş durumda. “Erdoğan karşıtlığı”ndan pay almak istiyor. O nedenle Erdoğan’a karşı ne kadar sertleşirsen sertleş. Demirtaş, Erdoğan karşıtlığına oynuyor ama aslında Kılıçdaroğlu’nun altını oyuyor. Çünkü aynı zamanda Alevi oylarına göz dikmiş durumda. Etkili yerlerden Alevi adaylar göstermeye hazırlanıyor.

Bak Selahattin Bey, çözüm süreci böyle bir şey işte. Erdoğan sayesinde sen de lider oldun. Seçimlere giderken kendine has politikalar oluşturabiliyorsun.

NEFES ALAN KÜRTLER SAYESİNDE ERDOĞAN BAŞKAN OLUR

Ayrıca “HDP’liler nefes aldığı sürece başkan olamayacaksın” demesen iyi olur. Biz yıllarca, ”En iyi Kürt ölü Kürttür” diyen zihniyete karşı mücadele ettik. Kürtler kıyamet kopana dek nefes alsınlar. Hem de özgür bir şekilde. Başkan olamayacaksın sözünde o denli iddialı olma. “Muhtar bile olamaz” denilen Erdoğan bu ülkeye Cumhurbaşkanı oldu. Merak edersen gazeteci Bilal Çetin’in, ”Manşetlerin Efendisi” isimli bir kitabı var. Onu okursan, birilerini bugün nasıl mahcup olduklarını görürsün.

Hep o bize mi kötü haber verecek. Selahattin Bey, benim de size kötü bir haberim var. Bu millet istediği taktirde Erdoğan, başkan olur. Hem de nefes alan Kürtlerin sayesinde.
Olur mu olur… Demedi deme…

2015 YGS SONUÇLARI ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ