BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  DÜNYA

ABD'li senatörden flaş İsrail itirafı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, İsrail ile olan ilişkilerin tarihin en kötü dönemini yaşadığını söyledi.

Abone ol
ABD'de Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin, ABD Başkanı Barack Obama döneminde "en kötü seviyeye" ulaştığını ileri sürdü
 
ABD Senatosu'nda, ABD Başkanı Barack Obama yönetimine özellikle dış politikada sert eleştiriler yönelten eski ABD başkan adayı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, CNN'de katıldığı programda, Washington ile Tel Aviv arasındaki ilişkileri değerlendirdi.
 
İki ülke arasındaki ilişkiler için, "ABD ile İsrail arasındaki ilişkiler hayatımda gördüğüm en kötü seviyede" ifadesini kullanan McCain, ABD-İsrail ilişkilerinin eski başkanlardan George H.W. Bush zamanında da gerildiğini hatırlattı.
 
McCain, şu ana dek Obama kadar İsrail ile zorlu bir ilişkiye sahip olan başka bir başkanın gelmediğini savunarak, "İsrail ile ilişkiler hiçbir zaman mükemmel olmadı ama dışarıdan bakan biri ilişkilerin hiç bu kadar da kötü olmadığını ileri sürebilir” diye konuştu.
 
Filistin ve İran'la yürütülen nükleer müzakereler konularına da değinen McCain, Obama'nın İsrail ile işbirliği seviyesi hakkında gerçekçi olmayan birçok beklentiye girdiğini iddia etti.
 
ABD ile İsrail arasındaki ilişkiler son dönemde Başkan Obama'nın, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in daveti üzerine kongreye hitap etmek için mart ayında Washington'a gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmeyeceğini açıklamasıyla gerilmişti. Boehner'in, Beyaz Saray ile istişarede bulunmadan Netanyahu'yu davet etmesi, yönetim kanadından tepki görmüştü.
 
Obama'nın ardından Dışişleri Bakanı John Kerry de Netanyahu ile geldiğinde görüşmeyeceğini bildirmişti.