BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

ABD'li komutan PKK'lı ile basıldı! Toner AA sorusuna delirdi

TÜRKİYE'nin yaptığı operasyon sonrası bölgeyi gezen ABD'li komutanın yanında bir isim vardı. ABD'li komutana eşlik eden bu kişi tescilli bir PKK militanıydı. Olay ortaya çıkınca AA bunu ABD sözcüsü Toner'e sordu. Toner sinirlendi.

Abone ol

Türkiye'nin ilk kez Irak’ta Sincar (Şengal) Dağı ile Suriye’nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı’na düzenlediği hava operasyonu yaptı. Operasyon sonrası yaşananlar hayli ilginç oldu.

ABD'li komutan Suriye'de vurulan YPG alanına gidip inceleme yaptı. Asıl bomba ise o incelemeden gelen fotoğraflarla patladı. ABD'li komutanı TSK'nın vurduğu alanda gezdiren kişi tescilli ve kırmızı listede olan PKK'lı bir teröristti.

Kırmızı listede olan bu kişi ’Şahin Cilo’ kod adlı Abdi Ferhad Şahin'di. İçişleri Bakanlığı başına para ödülü koymuştu ve o kişi ABD'li komutanla geziyordu.

MARK TONER SİNİRLENDİREN SORU
YPG'nin PKK uzantısı olduğunu da kanıtı olan PKK'lı militanın ABD'li komutan ile olan görüntüleri ifşa olunca ABD sinirlendi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'e AA muhabiri haftalık basın toplantısında "PKK'yi terör örgütü olarak gördüğünüzü belirtiyorsunuz, fakat Türkiye'nin operasyonundan sonra ABD askerlerinin bölgeye gitmesini ve üst düzel bir askerin burada PKK liderleri tarafından karşılanmasını nasıl açıklıyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltildi.

"BU SORU SAYGISIZCA..."
Mark Toner gelen soruya hayli sinirlendi. Toner, "Bahsettiğiniz fotografları görmedim. Fakat üst düzey askerlerin PKK liderleriyle el sıkıştığı ya da görüştüğü yönündeki ifadedeki saygının ciddi şekilde sorgulanmasını isterim" dedi.

DESTEKLİYORUZ...

Mark Toner'dan gelen diğer dikkat çekici açıklama ise TSK'nın PKK'ya yönelik hava harekatları oldu. Operasyonun bir önceki günden farklı yere yapıldığını kaydeden Toner, "Türkiye'nin sınırlarını korumak için PKK terörizmine karşı yaptığı operasyonları destekliyoruz. Bu operasyonlar Türkiye'nin PKK'ya karşı son birkaç yıl içerisinde yaptığı operasyonların bir parçasıdır.'' diye konuştu.