BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  GÜNCEL

ABD'li generale öyle bir CD izlettiler ki...

Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği desteği yazdı.

Abone ol

Genelkurmay Karargahı'nda Türk yetkililerin ABD'li emekli general Joe Ralston'a PKK'ya ikmal malzemesi taşıyan ABD'li asker CD'sini izlettiği ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Fırat Kalkanı Harekatı'na istihbarat va hava desteğini kesen ABD'nin terörle mücadeledeki kabarık sicilini ele aldı.

2007 yılında PKK ile mücadele konusunda ABD ile Türkiye arasında mekanizma oluşturulduğunu hatırlatan Selvi, yaşanan çarpıcı bir olayı aktarıyor:

PKK’YA İKMAL YAPAN ABD’Lİ ASKER CD’Sİ

"Türkiye’yi emekli Org. Edip Başer, Amerika’yı ise emekli General Joe Ralston temsil ediyordu. Ralston’a Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın odasında bir CD izletilmişti. Edip Paşa, aynı görüntüleri Beyaz Saray güvenlik danışmanına iletti. “Bir CD vermiştik onlara, orada, PKK’ya ikmal malzemesi taşıyan aracın şoför mahallinde bir Amerikan askeri oturuyordu! ‘Biz bunu Türk kamuoyuna anlatamayız’ dedim.”

ABD İADE BİLE İSTEMEDİ

AB ülkelerinden 217 teröristin iadesinin talep edildiğini buna karşın en son 2007 yılında Almanya’dan 2 PKK’lının iade edildiğine dikkat çeken yazar, bu konuda ABD'nin tutumunu Cemil Çiçek'in tespitiyle aktardı:

"ABD, PKK’nın ele başlarından Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Remzi Kartal, Sabri Ok, Adem Uzun, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ın uyuşturucu kaçakçılığından mal varlıklarının dondurulmasına karar vermişti. PKK’nın ele başları, ABD’nin kontrolündeki Kandil’de oturuyor. Bu isimlerden ikisi Brüksel’de gözaltına alındı. Ama ABD iade talebinde bulunmadı."