BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  DÜNYA

ABD'li gazetecinin annesi IŞİD'e yalvardı

IŞİD'in rehin aldığı ABD'li gazeteci Steven Joel Sotloff'un annesi, IŞİD liderine oğlununun 'canını bağışlaması' için seslendi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) rehin aldığı ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff’un annesi, bir video yayımlayarak oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

Oğlunun ABD’nin politikalarını kontrol etmeyen bir gazeteci olduğunu hatırlatan Shirley Sotloff, şöyle konuştu:

“Bu mesajı siz, İslam Devleti’nin halifesi Ebubekir Bağdadi’ye gönderiyorum. Ben Shirley Sotloff. Oğlum Steven, sizin elinizde. Oğlum, tiranların elinde acı çeken Müslümanların hikâyelerini anlatmak için yolculuğa çıkan bir gazeteci. Onun canını bağışlamanızı ve kutsal kitaplara inananları koruyan Peygamber Muhammed’in izinden gitmenizi rica ederim.”

isidin-elindeki-abdli-gazeteci.jpg
Shirley Sotloff, oğlunun her zaman zayıflara yardım etmeye çalıştığını belirterek “Her annenin istediğini, çocuğumun çocuğunu görmeyi istiyorum. Sizden bunu bana bağışlamanızı rica ediyorum.” dedi.

Videoyla ilgili konuşan Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Ortadoğu’daki ABD’li tutsaklar için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

sotloff-reuters-promo.jpg

ABD'li gazetecinin annesi, IŞİD liderine seslendi.

31 yaşındaki Steven Sotloff, 2013 Ağustos’undan beri Suriye’de tutsak. En son geçen hafta yayımlanan ve ABD’li gazeteci James Foley’in başının kesilerek öldürüldüğü videoda göründü. Videoda Sotloff’un kaderinin “Başkan Obama’nın elinde” olduğu söylendi.

ABD’nin IŞİD’i hedef alan hava saldırılarını durdurmasının da aralarında bulunduğu taleplerde bulunuldu. Ancak ABD hava saldırılarını sürdürüyor.

Pazar günü Nusra Cephesi, iki yıldır elinde tuttuğu ABD’li gazeteci Peter Theo Curtis’i serbest bırakmıştı. 26 yaşındaki ABD’li bir sağlık görevlisi kadın ise IŞİD’in elinde.