BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  DÜNYA

ABD'den yeni tehdit! Türkiye Brunson'ı vermezse...

ABD'den Türkiye'ye yönelik tehdit dolu açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın dün Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Abone ol

ABD Başkanı Trump Türkiye ile köprüleri atmış görünüyor. Brunson'ın koşulsuz serbest bırakılmasını isteyen Beyaz Saray, aksi takdirde yeni adımlar atılacağının sinyalini verdi. Brunson'ın ABD'ye gönderilmesi ile uzlaşma kapılarının açılabileceği belirtiliyor..

Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yönelik ekonomik baskının artırılabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın dün Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ile özel bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Reuters, üst düzey bir Amerikalı yetkiliye atıfta bulunarak "Bolton'ın Kılıç'ı ABD'nin geri adım atmayacağı" konusunda uyardığını kaydetti.

BAŞKAN BRUNSON'I EVİNE DÖNDÜRMEDE YÜZDE 100 KARARLI: Söz konusu yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada Brunson konusunda "hiçbir ilerleme kaydedilmediğini" belirterek "ABD yönetimi bu konuda son derece sağlam bir duruş sergiliyor ve bu sürecek. Başkan, papaz Brunson'ı evine döndürme konusunda yüzde yüz kararlı ve önümüzdeki birkaç gün ya da bir hafta içinde bir eylem görmezsek başka önlemler de alınabilir" diye konuştu. Yetkili, önlemlerin muhtemelen ekonomik yaptırım şeklini alacağını belirterek "Sonuç görmezsek baskı devam edecek" dedi.

ABD'den Brunson mesajı: Trump hayal kırıklığı yaşıyor

Amerika ile Türkiye arasında yeni görüşme kulislere sızın bilgi