BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  DÜNYA

ABD'den Türkiye'ye kuvvetli destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland indirilen Suriye uçağına ilişkin, Türkiye'nin uçağı inceleme kararını haklı bulduklarını ve kuvvetle desteklediklerini söyledi.

Abone ol

Türkiye'nin, Rusya'dan Suriye'ye giden, Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağını, incelemek için F 16'lar eşliğinde Ankara Esenboğa Havaalanı'na indirmesine ABD'den destek geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Esenboğa havalimanı'na indirilen uçak ile ilgili olarak, Türkiye'nin uçağı inceleme kararını haklı bulduklarını ve kuvvetle desteklediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nüland, günlük basın toplantısında, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını anımsatarak, içinde bulunulan süreçte Suriye rejimine yönelik herhangi bir askeri ekipman sevkiyatının son derece kaygı verici olduğunu belirtti.

Nuland, uçakta bulunan malzemelere ilişkin Türkiye'den ayrıntılı bilgi almayı umduklarını dile getirdi ve 'ABD'nin Türkiye'nin uçağı indirme kararını kuvvetle desteklediğini' söyledi.