BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret!

ABD ve Türkiye arasında yaşanan gerginlik sonrası bir son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti.

Abone ol

Rusya ve Suriye'nin İdlib’e yaptığı hava operasyonun ardından Ankara önemli bir konuğu ağırladı. Ortadoğu turuna çıkan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’ya geldi.

Jeffrey, İsrail ve Ürdün’ün ardından Ankara’da Milli Savunma Bakanı Akar ile görüştü.ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi olan James Jeffrey, 17 Ağustos’ta Suriye Özel Temsilcisi görevine getirilmişti.

NELER KONUŞULDU: Akar, Jeffrey ile Milli Savunma Bakanlığı'ndaki makamında görüştü. Bakan Akar'ın kabulü basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede, Suriye'de son dönemdeki gelişmeler ele alınırken, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması ve güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ve bölücü terör örgütünün bölgeyi tamamen terk etmesinin gerekliliği ifade edildi.

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi olan James Jeffrey, 17 Ağustos’ta Suriye Özel Temsilcisi görevine getirilmişti.