BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

ABD'den şok İncirlik ve YPG açıklaması!

TSK operasyonlarını yorumlayan ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, İncirlik üssü sayesinde YPG'ye daha aktif destek verileceğini açıkladı.

Abone ol

TSK'nın IŞİD'in yanısıra PKK'yı hedef alan operasyonlar düzenlemesini değerlendiren ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, operasyonlara destek verdi. Kirby, İncirlik'in YPG'ye destek için kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki soruyu ise "desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkan sağlayacak" diyerek cevapladı.

Kirby, "Türkiye'nin PKK'ya olan saldırıları sona erdi mi? Henüz bilemiyorum. Türkiye'nin bu gruba karşı meşru savunma hakkını uzun süredir tanıyoruz." açıklamasında bulundu. 

"PKK IŞİD'LE SAVAŞMIŞ OLABİLİR AMA"

ABD Dışişleri Sözcüsü şöyle dedi:

Bazı durumlarda PKK IŞİD'le savaşmış olabilir. Ama PKK bir terör örgütü. Biz IŞİD ile savaşı PKK ile işbirliği veya iletişim kurarak sürdürmüyoruz. Koalisyona destek veren 62 ülke ile devam ettiriyoruz.

Türkiye'nin PKK'ya yaptıkları IŞİD'e karşı sürdürdüğümüz baskıyı azaltmayacak.

"İNCİRLİK SAYESİNDE YPG'DE DAHA AKTİF YARDIM EDECEĞİZ"

Kirby,  "İncirlik üssünden kalkan uçakların Suriye'nin kuzeyinde YPG güçlerine yardım edip etmeyeceğine" yönelik soru üzerine  "(YPG) Halihazırda zaten koalisyon güçlerinin hava desteğini alıyor. Şimdi Türkiye'deki havaüslerine de erişimimiz olması, bu desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkan sağlayacak. Bu tür bir desteğin devam etmesini bekliyorum" ifadesini kulland

ABD'NİN GÜVENLİ BÖLGE PLANI YOK 

John Kirby, Türkiye’ye Suriye sınırı içinde “güvenlik bölgesi” oluşturması konusunda, “Böyle bir bölge oluşturulmasına karar verilmiş değil. Amerika’nın bu denli bir planı yok” açıklamasında bulundu.