BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'den korkutan uyarı: Hemen terk edin

ABD, Yemen'de bulunan vatandaşlarına olası bir El Kaide saldırısı nedeniyle 'ülkeyi acilen terk edin' çağrısında bulundu.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı bugün internet sayfasında yaptığı açıklamada, potansiyel terör tehdidi sebebiyle Yemen’de bulunan vatandaşlarına, "ülkeyi derhal terk edin" çağrısı yaptı.Açıklamada, zorunlu görevi olanlar dışında tüm konsolosluk çalışanlarının da Yemen'den ayrılması istendi.

ABD'nin bölgede alarm durumuna geçmesinin sebebinin El Kaide lideri Ayman El Zevahiri ve örgütün Yemen sorumlusu arasındaki telefon konuşmaları olduğu iddia edildi.

KONSOLOSLUK VE BÜYÜKELÇİLİKLERİ KAPATTILAR

Amerikan gazetesi New York Times'ın haberine göre, Zevahiri ile El Kaide'nin Yemen sorumlusu arasındaki konuşmayı, son dönemde dinleme ve izleme skandalıyla gündeme gelen ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA tespit etti. Konuşmada, Yemen'deki ABD hedeflerine terör saldırısı emri verildiği ileri sürüldü.

ABD, geçtiğimiz hafta sonu terör tehdidi nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 20 elçiliğini kapatma kararı almıştı. Terör saldırısı ihtimalinin devam etmesi üzerine 19 büyükelçilik ve konsolosluğun 10 Ağustos'a kadar kapalı kalmasına karar verilmişti.