BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  DÜNYA

ABD'den kara harekatı sinyali!

Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Haziran'da IŞİD ele geçirdiği Musul'a kara operasyonu yapılabileceği sinyalini verdi.

Abone ol

Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den IŞİD'e karşı mücadelede kara birliği sinyali geldi.

Musul'u geri almak için Irak'a başka biçimde bir yardımın seçenek dışı olmadığını belirten Dempsey, Obama yönetiminin masasında yok dese de IŞİD'e karşı karar birliği seçeneğinin ipuçlarını verdi.

OBAMA YÖNETİMİNİN MASASINDA YOK

Amerikan ABC televizyonuna konuşan Dempsey, "IŞİD'e karşı sahada Amerikan askeri olsa daha etkin olmaz mıyız?" sorusuna "Bu soruya evet cevabı vereceğim durumlar olacaktır. Ancak şu ana kadar rastlamadım. IŞİD'e karşı kara birliği seçeneği, Obama yönetiminin masasında yok" yanıtını verdi.

Musul'u geri almak için IŞİD ve Esad ile mücadelenin gerekli olduğunu vurgulayan Dempsey konuşmasını şöyle sürdürdü:

KARA HAREKATINDA BELİRLEYİCİ BİR SAVAŞ OLACAK 

"Musul örneğini vermek istiyorum. Gelecekte kara harekâtında büyük ihtimalle belirleyici bir savaş olacak. Irak ordusu geri dönmeye hazır olduğunda içgüdüm bana bunun başka türden bir danışmanlık ve yardım gerektirdiğini söylüyor. Bu savaşın karmaşıklığından ötürü. Amerika'ın Suriye politikasında bir diğer eksen Suriye lideri Esad'la mücadele. Obama yönetiminin Suriye'deki hava operasyonunda önceliği Esad değil IŞİD. Amerika, Esad'la ılımlı muhalifleri eğiterek savaşma taraftarı. Ancak şahin kanada göre IŞİD'le beraber Esad güçleri de hedef alınmalı."

TÜRKLERİN TALEP ETTİĞİ TAMPON BÖLGE KURULMALI

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren Cumhuriyetçi kanattan Senatör McCain ise CNN'e verdiği mülakatta Esad ile mücadele vurgusu yaptı. McCain, "Türklerin talep ettiği gibi Suriye'de tampon bölge kurulmalı, uçuşa yasak bölge ilan edilmeli. Özgür Suriye ordusunu Beşar Esad'ın varil bombalarına teslim etmek ahlak dışı. Bu arada IŞİD'i bombalarken boşluğu Esad dolduruyor. ÖSO'ya karşı saldırılarını sıklaştırdı. IŞİD ve Esad ile beraber mücadele etmek lazım" dedi.