BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'den IŞİD'e dev operasyon: 100 ölü!

Irak Ordusu’ndan bir yetkili, koalisyons uçaklarının Musul’daki Keneşe köyünde dün gece yoğun bombardımanda 100’den fazla IŞİD mensubunun öldüğünü açıkladı.

Abone ol

Mahmur bölgesinde dün gece düzenlenen hava saldırılarında 100’den fazla IŞİD mensubunun öldürüldüğü bildirildi.
 
Rûdaw’a konuşan Irak Ordusu’ndan bir yetkili, koalisyona ait savaş uçaklarının Musul’un Güwer nahiyesine bağlı Keneşe köyünde dün gece yoğun bombardıman düzenlediğini söyledi. Iraklı yetkili, savaş uçaklarının Mahmur’a bağlı Zaviye köyünde de IŞİD’i hedef aldığını ve operasyonlarda en az 100 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ifade etti.
 
Güwer-Mahmur Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, Peşmerge Güçleri’nin düzenlediği operasyonlarda onlarca IŞİD mensubunun yanı sıra örgütün 6 emirinin de öldürüldüğünü belirtmişti.
 
Öldürülen IŞİD emirlerinin; Ebu Mina, Hezife Almani, Ebu Hacr, Ebu Zeyneb, Ebu Hesen Hezlani ve Ebu Ahmed isimli kişiler olduğu kaydedilmişti.
 
IŞİD örgütü mensupları geçtiğimiz hafta Cuma akşamı saat 20.30 sıralarında 9 koldan Erbil’e 45 kilometre mesafedeki Güwer nahiyesine saldırmıştı. Sirwan Barzani, IŞİD örgütünün halifesi olarak bilinen Ebubekir el-Bağdadi’nin saldırıyı komuta ettiğini belirtmişti.
 
Bazı sivillerin hayatını kaybettiği saldırıda, 24 asayiş görevlisi hayatını kaybetmişti.