BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'den IŞİD lideri Bağdadi için Bin Ladin taktiği!

Kendini Halife ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'yi yakalamak için ABD'nin Bin Ladin operasyonu kadar büyük çapta bir çalışma yaptığı öğrenildi...

Abone ol

ABD'nin, Irak Şam İslam Devleti örgütü lideri Ebu Bekir Bağdadi'yi yakalamak için büyük bir operasyon yürüttüğü iddia edildi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Bağdadi'nin yerinin tespiti için özel bir ekip oluşturuldu.

100 CIA AJANI İZ SÜRÜYOR!
 
Buna göre, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı 'CIA'in 100 ajanı Bağdadi'nin izini sürüyor. Ardında iz bırakmadığı için 'hayalet' lakabı verilen IŞİD lideri Bağdadi, dev bir operasyonla aranıyor. Operayonda, insansız casus uçakları, uydu teknolojisi ve sahadaki istihbarat uzmanlarından faydalanılıyor. Bunun 2011 yılında El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesiyle sonuçlanan operasyondan bu yana en büyük terörle mücadele operasyonu olduğu belirtiliyor. Operasyona İngiltere'nin de destek verdiği belirtiliyor.

İNGİLİZ CASUS UÇAKLAR DA SAHADA!
 
İngiliz askerler, geçtiğimiz hafta gizli bir görevle Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'e gönderildi. İngiltere'ye ait casus uçaklar da, sahada istihbarat topluyor. Suriye ve Irak'ta ele geçirdiği bölgelerde "İslam Devleti" kurduğunu açıklayan IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi kendini halife ilan etmişti.