BIST 10.097
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.412,29
HABER /  GÜNCEL

ABD'den değil yalnız Allah'tan korkun

Hükümetin Meclis'ten geçirdiği Suriye tezkeresi bazı İslami grupların tepkisini çekti. Ahmet Hakan Özgür-Der'in bildirisini köşesine taşıdı.

Abone ol

İslami gruplardan Özgür-Der, hükümete "ABD'den değil, yalnız Allah'tan korkun" diyerek tepki gösterdi.

Kabul edilen tezkere İslami çevreleri ikiye böldü. Kimi kesimler tezkerenin Esad'a yarayacağını ABD'nin çıkarlarına iktidarın alet olduğunu savunuyor. 

ABD'DEN DEĞİL ALLAH'TAN KORKUN

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Özgür-Der'in tezkere bildirisinde yer alan "Hükümeti bugüne kadar sergilediği adil ve onurlu duruşunu sürdürmeye, emperyalistlerin ve İslam düşmanlarının dayatmaları karşısında yalpalamamaya çağırıyor, bir kez daha 'ABD'den değil, yalnız Allah'tan korkun' diyoruz." ifadelerini köşesine taşıdı.

Yazar, iktidar partisi ile İslami gruplar arasındaki mutabakatın dağılmasına yol açacağını düşünüyor.

TÜRKİYE OPERASYONDA YER ALMAMALI

Özgür-Der, ayrıca 24 Eylül'de yaptığı açıklamada koalisyon güçlerinin Suriye'deki bombardımanına tepki göstermiş ve "Türkiye, topyekûn Suriye direnişini hedef alan Amerikan saldırganlığına hiçbir yolla ve hiçbir biçimde destek vermemeli; İslam ümmetini yaralayacak hiçbir operasyonda yer almamalıdır." açıklamasını yapmıştı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Erdoğan’ın operasyonlara yönelik olumlu açıklamasını da kınamış ve sözlerini gözden geçirmeye, İslam ümmetini yaralayıcı bir tutumdan uzak durmaya çağırmıştı.