BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

ABD'deki FETÖ okulları parayı izle, çeteyi bul

Amerikalı ünlü avukat Robert Amsterdam, FETÖ çetesinin ABD’deki okullarının gerçek yüzünü ortaya çıkarmanın peşinde.

Abone ol

ABD’de üslenmeyi sürdüren FETÖ’nün para kaynakları, sistemin boşluklarını kullanarak işlettiği okullar. Okulların parasını, ABD Hazinesi veriyor. Türkiye’nin ABD’deki Avukatı Robert Amsterdam, Hazineden alınan ve okullardan çalınan paranın ABD siyasetine bağış olarak gittiğini belgelemek için uğraşıyor. Ve siyaset, aldığı parayı hak etmek için çeteyi koruyor.

OKULLARIN FETÖ İLE KURUMSAL BAĞLANTISI KARARTILMIŞ

Robert Amsterdam, ünlü bir Amerikalı avukat. Uzun süredir, Türkiye adına hain FETÖ çetesinin ABD’deki okullarının peşinde. Okullar, çetenin para kazanmasını ve bu paranın kirli işlerde kullanılmasını sağlıyor. Okulların FETÖ ile kurumsal bağlantısı kaybedilmiş, karartılmış. Velilerin çoğu durumu bilmiyor. Ve ABD’de mantar gibi yayılmışlar.

Star gazetesi yazarı Selim Atalay, avukat Amsterdam ile 24 TV adına konuştu. Çarpıcı röportajı "Parayı izle, çeteyi bul… Para kesilince, çete biter " başlıklı köşesine taşıyan Atalay, bakın neler söylüyor?

"(...)Amsterdam’a göre verilen planı uyguluyorlar, yerel destek görüyorlar. Yoksa Türkiye’de düz yolda yürürken kaybolacak adamların ABD’de bu işlere girmesi imkansız. Yerel destek, altyapı, asıl ABD dışı operasyonları desteklemek için. ABD dışında kullanılabilen maşa, içeride korunuyor. 

Ayrıca çetenin ABD Başkentinde ve eyaletlerde ayrı ayrı siyasilere çengel atması gibi zor bir şey var. Nasıl yapıyorlar? Amsterdam, Çetenin para bağışlarının siyasileri çok kolay bağladığını hatırlatıyor. Siyasilere, aldıkları paranın okullardaki dolandırıcılıklardan geldiğini göstermek, Amsterdam’ın şimdiki hedefi. 

Ancak ABD sisteminin bu çeteye göz yumduğunun önemli göstergesi de, dil bilmeyen, yetersiz kişilerin ‘öğretmen’ diye ABD’ye getirilmesi ve bunun için özel vize verilmesi. Amsterdam bu işin sahtekarlıkla yapıldığını, ABD makamlarının da bunu bildiğini söylüyor. Google ABD’ye bilgisayar dehalarını getirmek için vize almakta zorlanırken, bu çeteye vizeler neden yağdı?  

Avukat Amsterdam, çetenin psikolojisini de çözmüş: Kendilerine kimsenin dokunamayacağına inanıyorlar... Biliyoruz ki, dokunulmazlık konusu saf kadroların beynini yıkama ve küstahlıktan başka bir şey değil. Öte yanda ABD’de gördükleri siyasi himaye de, anlaşılan küstahlığın boyutunu artırmış. Burada unutulmaması gereken: ABD’de ve dünyada dengeler hızlı değişiyor. Değişmeyen tek şey, Türkiye’nin dost ya da düşman için önemidir. "

Selim Atalay'ın yazısının tamamı