BIST 10.109
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.402,68
HABER /  GÜNCEL

ABD'de uçak kazası

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde bir uçak yarışı sırasında meydana gelen kazada 3 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığıbildirildi.

Abone ol

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde bir uçak yarışı sırasında meydana gelen kazada 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Ulusal Uçak Yarışları Şampiyonası sırasında, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan bir avcı uçağı olan 'P-51 Mustang' tipi uçak yere çakıldı.

Yarışmayı düzenleyenler uçağın düşüş nedeninin mekanik arız aolduğu kanısında ancak kazaya ilişkin resmi soruşturmanın sonuçları bekleniyor.

Görgü tanıkları kaza mahalinde uçağın enkazı ve ceset parçalarının dört bir yana savrulduğunu söylüyor.

Yarışmayı düzenleyen yetkili kaza sonrası 54 kişinin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını, bunların bazılarının durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Düşen uçağın pilotu olan 74 yaşındaki Jimmy Leeward tanınmış bir uçak yarışçısı.

Leeward'ın sağlık raporunun kusursuz olduğu söyleniyor.

Leeward'ın ailesi de yarışı izleyenler arasındaydı.

Görgü tanıkları, pilotun yarış sahasındaki 3. tura girdiği sırada bilinmeyen bir nedenle uçağın kontrolünü kaybettiğini belirtti.

ABD'de her yıl eylül ayında yapılan askeri ve sivil uçakların mücadele ettiği yarışmada, gökyüzünde kanat kanata ve oldukça düşük irtifafa yarışılıyor.

Saatte yüzlerce kilometre hızla yapılan yarışta pilotlar, direkler arasında uçağın sınıfına göre belirlenmiş mesafelerde ve hızlarla uçarak birbirlerini geçmeye çalışıyor.