BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,08
ALTIN 2.451,34
HABER /  DÜNYA

ABD'de kiliseler ezan sesiyle çınladı!

70'ten fazla kilisenin pazar ayininde üç semavi dinin din adamları bir araya gelerek, birlikte dua etti, hoşgörü mesajları verdi.

Abone ol

ABD'de ilk kez, 32 eyalette 70'ten fazla kilisenin pazar ayininde üç semavi dinin din adamları bir araya gelerek, birlikte dua etti, hoşgörü mesajları verdi.

Tüm dinleri anlama ve hoşgörü için 'Interfaith Alliance' (Dinlerarası İttifak) ve 'Human Rights First' (Önce İnsan Hakları) adlı örgütlerin çabaları sonucu ilk kez 'İnançları Paylaşma Töreni' yapıldı.

Bu kapsamda, 32 eyalet ve başkentteki 70'in üzerinde kilisede, Hıristiyanların pazar ayinine Musevi ve Müslüman din adamları, Hıristiyan din adamlarıyla birlikte katıldı; kendi kutsal kitaplarından bölümler okudu, birlikte ilahiler söyledi.

Başkent Washington DC'de de etkinliğe, ülkenin en büyük ikinci katedrali olan Washington Ulusal Katedral ev sahipliği yaptı. Katedral Başkanı Samuel T. Lloyd III, İmam Muhammed Mecid ve Haham Amy M. Schwartzman, mumlar eşliğinde ayin sahnesine geldi.

Üç dinin din adamları önce kendi dillerinde, ardından İngilizce olarak Tevrat, Kur'an ve İncil'den bölümler okudu. Ulusal Katedral'de ilk kez ezan sesi yükseldi. İmam, katedralin balkonlarından birinde ezan okudu. Başrahip III. Samuel T. Lloyd, bu etkinliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, burada yaratılan ruhun ABD'deki tüm Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudilere ilham vermesi umudunu dile getirdi.

İSLAMOFOBİ BİR ÖLÇÜDE DAĞILDI

Interfaith Alliance'ın Başkanı Welton Gaddy: 11 Eylül saldırılarından sonra ABD'de oluşan 'İslamofobi' bir ölçüde dağıldı. Bu tür etkinlikler bu uğurda katkı sağlıyor. Ancak esas katkı, günlük hayatta insanların birbirlerine karşı aynı tavrı göstermeleriyle olur.'