BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,44
HABER /  GÜNCEL

ABD'de büyük rezalet! Kirli ortaklığı itiraf ettiler...

ABD'de İsrail yanlısı çizgisi ve Türkiye aleyhindeki yayınlarıyla bilinen Demokrasileri Savunma Vakfı, (FDD), Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla'yı tutuklayan FBI görevlileri ile soruşturmayı yapan savcı yardımcılarına ödül verdi. Türkiye'ye kin kusulan toplantıya Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç tepki gösterdi.

Abone ol

ABD'de İsrail yanlısı çizgisi ve Türkiye aleyhindeki yayınlarıyla bilinen Demokrasileri Savunma Vakfı'nın (FDD), Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla davasını takip eden Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları ile savcı yardımcılarına ödül vermesi tepki çekti. FDD'nin Washington'da gerçekleştirdiği ulusal güvenlik zirvesinde, bazı FBI ajanlarına "cesaret" ödülü verildi. Ödül töreninde yapılan konuşmalarda Türkiye'ye yönelik suçlamalar yapılıp FETÖ'cü polis müdürü övülürken, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, yapılanın FETÖ ile işbirliğinin göstergesi olduğunu söyledi. 

Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla davasının mimarları olan FBI ajanları ve dava iddianamesini hazırlayarak New York Güney Bölgesi mahkemesi salonunda savunan savcılara ödül verildiği törende, Reza Zarrab'ı 2016 yılının Mart ayında Miami'de tutuklayan ve Mehmet Hakan Atilla’yı da 2017 yılının Mart ayında New York’un JFK havalanında gözaltına alan FBI özel ajanı Jennifer Reynolds'dan Türkiye'ye kin dolu suçlamalar geldi. 

"BAŞLANGICIN SONU" KÜSTAHLIĞI... Reynolds’un konuşmasında Hakan Atilla’nın 36 ay hapse mahkum olmasıyla sonuçlanan dava için ‘başlangıcın sonu' sözlerini kullanması dikkatleri çekti ve yeni gelecek iddianamelerin sinyali olarak kabul edildi. Reynolds, Halkbank’tan çıkartılan İran petrol gelirlerinin 20 milyar dolar olduğunu öne sürerek, bu paradan en fazla yarar sağlayanların ise İran Devrim Muhafızları Ordusu bağlantılı İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) olduğunu savundu.

FETÖ'CÜ FİRARİ KOMİSERE ÖVGÜLER DÜZÜLDÜ... Reynolds ilk kez Zarrab’ın 2016 yılının Mart ayında tutuklandığı günleri de anlattı. Zarrab’ın Miami’ye geleceğini duyduğunda ‘şaşkınlıktan donduğunu’ söyleyen Reynolds, bir süre bu duruma inanamadığını ifade etti. Zarrab davasında tanık olan ve 17 Aralık kumpasının belgelerini ABD'ye teslim eden firari FETÖ'cü komiser Hüseyin Korkmaz'a övgüler düzen Reynolds, FETÖ'cü komiser Korkmaz’ı Arjantin’de saldırıya uğrayan Yahudi Merkezi soruşturmasını yaparken 2015 yılında öldürülen Alberto Nisman’a benzeterek başka bir skandala daha imza attı. 

BÜYÜKELÇİ KILIÇ'TAN REYNOLDS'A TEPKİ... Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, skandal ödül töreniyle ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dava ile FETÖ arasındaki bağa dikkati çekti. McReynolds'a yönelik eleştirilerde bulunan Büyükelçi Kılıç, "Onun açıklamaları, söz konusu davanın politize olmuş doğasını ve onun arkasındaki motivasyonları açıkça ortaya koymaktadır. O sözde delilleri/kayıtları kimlerin ürettiğini ve oradaki kötü niyeti kendisi herkesten daha iyi biliyor." ifadesini kullandı.

O FETÖ'CÜ ABD'YE NASIL GELDİ, MASRAFLARINI KİM KARŞILIYOR?... Kılıç, McReynolds'ın "kahraman" diye söz ettiği FETÖ'cü eski firari polis Hüseyin Korkmaz'ın ABD'ye nasıl getirildiği, bu kişinin seyahat ve konaklama masraflarının nasıl ayarlandığı ve üretilmiş sözde delilleri mahkeme salonunda nasıl sunduğunu da sorgulayarak, FBI ajanına bu konularda konuşmaktan neden kaçındığını sordu.

BÜYÜK BİR AYIP VE ADALETİN OLMADIĞINI GÖSTERDİ... Kılıç, firari FETÖ'cü Korkmaz'a "kahraman" diyen FBI ajanına atfen, "Dolayısıyla onun açıklamaları en azından yargı tarafsızlığı ilkesine karşı büyük bir ayıptır ve bu davada (Atilla davasında) adaletin yerini bulmadığını açıkça göstermektedir." görüşünü paylaştı.