BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'de 2 kişi idam edildi

ABD'de iki ayrı eyalette kesinleşmiş cezaları bulunan iki kişi zehirli iğneyle idam edildi

Abone ol

ABD’nin Mississippi eyaletinde 11 yıl önce aralarında 3 yaşındaki kızının da bulunduğu 4 kişiyi öldüren Jan Michael Brawner, idam edildi

34 yaşındaki Brawner’un cezası, Parchman’daki cezaevinde zehirli iğneyle infaz edildi.

Brawner, 25 Nisan 2001’de kızı Paige Brawner ve boşandığı eşi Barbara Craft’ın yanı sıra eşinin annesiyle babası Jane ve Carl Craft’ı tüfekle vurarak öldürmüştü.

Mahkemede suçunu itiraf eden ve yaşamayı hak etmediğini söyleyen Brawner, idam edilmeden önce pişman olduğunu tekrarladı ve özür diledi.

Barbara Craft’ın ağabeyinin idama tanıklık ettiği, Brawner’ın ailesinden ise kimsenin infaza gelmediği bildirildi.

BAŞTAN SONA TANIKLAR HUZURUNDA İDAM EDİLDİ

ABD’nin İdaho eyaletinde ilk kez bir idam baştan sona tanıkların huzurunda infaz edildi.

1985 yılında 31 yaşındaki Danette Elg’i bıçaklayarak öldürüp cesedini parçalayan Richard Albert Leavitt, Boise’deki cezaevinde zehirli iğne ile idam edildi.

İdamı izleyenler, yüzlerine ameliyat maskesi takmış altı cezaevi yetkilisinin Leavitt’i ölüm odasına getirişine, yatağa bağlamasına, kalp atışını ölçmek için göğsüne elektrotların takılmasına, son anda idamın ertelenmesi İhtimaline karşı olası bir enfeksiyonu engellemek için alkolle kollarının temizlenmesine, önce sağ sonra da sol koluna damar yolu açılmasına ve öldürücü dozun verilmesine tanıklık etti.

İDAMA 4 GAZETECİ DE KATILDI

Ölmeden önce herhangi bir açıklama yapmayı reddeden 53 yaşındaki Leavitt’in, yerel saatle 10.25’te öldüğü açıklandı.

İdaho’da ve diğer bazı eyaletlerde tanıkların, infazın hazırlık kısmını seyretmesine izin verilmiyordu.

Bu politika, Associated Press ve 16 diğer basın kuruluşunun açtığı davanın ardından değiştirildi. Basın kuruluşları, uygulamanın Anayasa’nın din, ifade ve basın özgürlüklerini düzenleyen ilk maddesine aykırı olduğunu ileri sürmüştü.