BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD uçakla ilgili her şeyi biliyor

Uçağın nasıl düşürüldüğüne ilişkin sır perdesi aralanamadı. ABD'li üst düzey yetkilinin gizemli açıklaması kafaları iyice karıştırdı.

Abone ol

Hürriyet'e konuşan üst düzey bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, uçakla ilgili "Bu olayın detaylarının neler olduğunu Amerikan Yönetimi’nde görev alan ve bilmesi gereken kişiler biliyor" ifadelerini kullandı.

Keşif uçağı füzeyle mi uçakvar ile düşürüldü? Uçağın nerede vurulduğu da belli değil. Devletin zirvesi ülkeleri ellerindeki bilgi ve belgeleri açıklamaya çağırdı. Tartışmalar sürerken üst düzey bir Amerikan Dışişleri yetkilisi Washington'da ilginç açıklamalarda bulundu.

Tolga Tanış imzalı olayın detayları ABD YÖnetimi’nde ‘bilmesi gereken kişiler’ tarafından biliniyor. Adı açıklanmayan yetkili şunları söyledi:

DETAYLARI BİLİYORUZ

Bizim şimdiye kadar vurulan Türk jetiyle ilgili yaptığımız açıklamalar, Türkiye’nin pozisyonuyla çelişmiyor. Ortada sadece Wall Street Journal’ın yayınladığı ve Pentagon’dan bir yetkiliye dayandırdığı haber var. O açıklamayı yapanın da neden yaptığını bilmiyorum. Elbette bu olayın detaylarının neler olduğunu Amerikan Yönetimi’nde görev alan ve bilmesi gereken kişiler biliyor. Ama şu anda Türkiye’de tartışma konusu olan hiçbir detayın bizim için kesinlikle hiçbir önemi yok.

SONUÇTA UÇAK VURULDU

Uçak uluslararası sularda mı, Suriye karasularında mı vuruldu? Füzeyle mi vuruldu, uçaksavar ateşiyle mi ne fark eder. Sonuçta bizim için müttefiğimizin bir uçağının vurulmuş olması önemli. Türkiye, bu konuda ne kadar çok yüksek sesle konuşursa o kadar inandırıcı olacağını düşündü. Sanırım o yüzden Başbakan’a açıklama yaptırdılar. Bu tıpkı İngilizce bilmeyen birine bağırarak konuşan Amerikalıların durumuna benziyor. Ancak biz, bu tartışılan konularda hiçbir detayı açıklamayacağız.