BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD polisinden şok açıklama: PKK'lar Erdoğan'a...

Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasındaki kavgayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD polisi yaşanan olayda PKK provokatörlerinin amacının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın mesafeden taşla saldırmak olduğunu tespit etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington Büyükelçiliği'nde 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde PKK’lı bir grup gerginliğe sebep olmuştu. Grup ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları arasında kavga çıkmıştı.

Bu olay sonrası Amerika polisi kendisinden hiç beklenemeyen bir hamle yaptı.Soruşturma dosyasını genişleten polis, PKK provokatörlerinin amacının Erdoğan’ın aracından çıkmasını sağlayıp, ardından yakın mesafeden taşla saldırmak olduğunu tespit etti. Bunun üzerine eylemi planlayan 2 terörist tutuklandı.

34'Ü BELİRLENDİ

ABD’li güvenlik kaynakları, saldırılarda yer alan 42 PKK’lıdan 34’ünün belirlendiği ve haklarında tutuklama emri çıkartıldığını belirtti. Kaynaklar, tutuklanan şahısların Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım olduğunu söyledi. Narin’in ağır cezayı gerektiren müessir fiilden Virginia eyaletinde, Eyüp Yıldırım’ın da saldırı ve ağır yaralama suçlamasıyla New Jersey’de tutuklandığı ifade edildi.

ERDOĞAN'IN 12 KORUMASINA DAVA AÇILACAK

Öte yandan ABD basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da protestocuları dövmekle suçlanan 12 korumasına dava açılacağını yazdı. Şu an Türkiye’de olan korumaların arananlar listesine alındığı ve bir daha Amerika’ya giderlerse tutuklanacakları iddia edildi.