BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.415,67
HABER /  DÜNYA

ABD polisi önce öldürdü sonra da...

Güney Carolina'nın North Charleston kentinde polis Michael Slager, kaçan donanma emeklisi şüpheli Walter Scott'u sırtından vurdu.

Abone ol

ABD polisi önce 8 kurşunla sırtından vurarak öldürdü sonra kelepçeledi

Polisin 8 el ateş ettiği olayın videosu basına sızdı. Polis Michael Slager hakkında cinayetten dava açıldı.

ARKADAN VURDU ÖLDÜKTEN SORA KELEPÇELEDİ

Olay yerindeki bir vatandaş tarafından çekilen ve "The Post and Courier" gazetesinin elinde olan videoda beyaz polis Slager'ın, kaçan 50 yaşındaki Scott'a arkadan 8 el ateş ettiği görülüyor. Bununla yetinmeyen beyaz polis, yerdeki cansız bedeni kelepçeledi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Scott'ın ölümüne neden olan 33 yaşındaki polis Slager, olaydan sonra gözaltına alınırken, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da videonun yayınlanmasının ardından olayla ilgili "yurttaşlık hakları soruşturması" açtı.

Yerel medyada çıkan haberlerde, North Charleston'da yaşayanların daha önce kentteki 343 polis memuruyla ilgili şiddet yanlısı taktikler kullandığı konusunda suçlamada bulunduğu ve polislerin özellikle de fakir ve siyahi Amerikalıları hedef aldığı bilgisine yer verildi.

Kentte yaşayanların yüzde 45'nin siyahi olmasına rağmen polis memurlarının sadece yüzde 18'nin siyahilerden oluştuğu belirtiliyor.

North Charleston Belediye Başkanı Keith Summey da yaptığı basın toplantısında, polis Slager'in ateş ederek çok yanlış bir karar verdiğini belirterek, "Şayet yanlış bir karar verirsen, siperin arkasında olduğun ve sokaktaki bir vatandaş umurunda değilse verdiğin kararla yaşamak zorundasın" dedi.