BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABD karşıtı liderler zehirlendi mi?

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e göre, kanser olmasında ABD'nin parmağı olabilir. Bu arada arka arkaya 5 liderin kanser olması dikkat çekti.

Abone ol

ABD yönetimiyle ilişkileri gergin olan Paraguay, Brezilya veVenezuela'dan sonra şimdi de Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner kansere yakalandı. Kirchner'in hastalığıArjantin'de şok etkisi yaptı.

Hükümet sözcüsü, Kirchner'in tiroitlerinde kanserli bir nodülün tespit edildiğini ancak hastalığın diğer organlara sıçramadığını açıkladı. Kirchner'in iyileşme oranının yüzde 98 olduğu belirtiliyor. 4 Ocak'ta ameliyat olacak olan Kirchner, 24 Ocak'ta yeniden görevine dönecek. Son yıllarda ekonomik ve sosyal atılımlarıyla öne çıkan Güney Amerika ülkelerinin 4 başkanının peş peşe kansere yakalanması dikkat çekiyor.

Komplo teorisi uzmanları sol görüşlü liderlerin zehirlenmiş olabileceği yorumunu yapıyor.

BİYOLOJİK SİLAHLA CİNAYET

Araştırmacı Eva Golinger 'Chavez Şifresi' adlı kitabında Chavez'in hastalığının ABD hükümetinin Chavez üzerindeki gizli planlarının bir sonucu olduğunu yazmıştı. Golinger, ABD'nin siyasi cinayetler işlemek için biyolojik silahlar geliştirdiği yönünde birtakım bilgiler olduğunu iddia etmişti.

İki kez Küba'da kemoterapi gördü

Bu yıl haziran ayında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez kanser olduğunu açıkladı. 57 yaşındaki lider Küba'da iki kez kemote-rapi gördü ama ne tür bir kansere yakalandığını asla açıklamadı.

Durumu iyiye gidiyor

İlk olarak Paraguay lideri Fernando Lugo'ya 2010 yılında lenf kanseri teşhisi konuldu. Altı kez kemoterapiden geçen 60 yaşındaki Lugo'nun durumu iyiye gidiyor.

Canlı yayında saçlarını kazıttı

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Lula da Silva da gırtlak kanseriyle mücadele ediyor. Tedaviye başlamadan canlı yayında eşine saçlarını kazıtan Lula- 'nın hastalığı yüzde 75 oranında azaldı. Brezilya'nın işbaşındaki Devlet Başkanı Dilma Roussef'e de 2009 yılında kabine başkanıyken lenf kanseri teşhisi konuldu. Roussef bir yıllık tedavinin ardından iyileşti.