BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  DÜNYA

ABD: IŞİD 3 kesime soykırım uyguladı!

Kerry, DAEŞ ifadesini kullandığı IŞİD'in ideolojik ve eylemsel olarak Ezidilere, Hristiyanlara ve Şii Müslümanlara soykırım uyguladığını belirtti.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün Ezidilere, Hristiyanlara ve Şii Müslümanlara soykırım uyguladığını açıkladı.

Kerry, DAEŞ ifadesini kullandığı IŞİD'in ideolojik ve eylemsel olarak soykırım yaptığını belirtti.

IŞİD adını İslam Devleti olarak değiştirmiş, halifelik ilan etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı, farklı kaynaklardan ulaştıkları bilgilere göre yapılan değerlendirme sonucu, örgütün kontrolü altındaki bölgelerde işlenen insanlığa karşı suç ve etnik temizlikten sorumlu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kerry, IŞİD'in 'varoluş nedeni, eylemleri ve ideolojisiyle soykırım örgütü' olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı, bu suçları tanımlamanın önemli olduğunu, ama esas olanın bu suçları durdurmak olduğunun da altını çizdi.

Bölgeye ulaşamadıkları için işlenen suçlar konusunda 'resmin bütününe hakim olamadıklarını' da kabul eden Kerry, IŞİD saldırılarıyla ilgili kanıt toplama ve sorumluları yargı karşısına çıkarma konusunda yürütülecek bütün çabaları destekleyeceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu da Şubat ayında aldığı kararda IŞİD’in Suriye ve Irak’ta dini azınlıklara yönelik katliamlarını soykırım olarak nitelendirmişti.