BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL

ABD: İnfaz başarısız oldu, mahkum can çekişerek öldü

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir idam mahkumu, infazında kullanılan zehirli iğnenin sonuç vermemesi nedeniyle can cekişerek öldü.

Abone ol

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir idam mahkumu, infazında kullanılan zehirli iğnenin sonuç vermemesi nedeniyle can cekişerek öldü.

İnfaz sırasında 38 yaşındaki Clayton Lockett'in damarlarından birinde yaşanan sorun üç ilaçtan oluşan karışımın tamamen etkili olmasını engelledi.

Karışımın şırınga edilmesinden 20 dakika sonra Lockett acıyla kıvranmaya başlayınca infaz durduruldu. Bu sırada, salonda bulunanların infaz odasında yaşananları görmemesi için perdeler kapatıldı.

Lockett'in daha sonra kalp krizi geçirerek öldüğü belirtiliyor.

Bu olay üzerine Lockett'tan iki saat sonra idam edilecek Charles Warner adlı başka bir mahkumun infazı 14 gün ertelendi.

İnfazın gerçekleştirildiği merkezde bulunan Associated Press ajansı muhabiri Bailey Elise McBride, Twitter mesajında "İlaçlar şırınga edildikten sonra bilinci yerindeydi. Gözlerini kırpıştırıyordu ve dilini dudaklarına götürüyordu. Sonra kasılmaya başladı" dedi.

Lockett'in avukatlarından David Autry ise "İnfaz başarısız oldu. Dayanılmaz bir görüntüydü" dedi.

Oklahoma Valisi Mary Fallin, olayın ardından eyaletteki infaz yöntemleri hakkında inceleme başlattı.

İlacı veren şirketlerin adı açıklanmadı

Lockett, 1999'da 19 yaşındaki bir kadını vurarak öldürmekten idam cezasına çarptırılmıştı.

İnfaz sırasında kullanılan ilaçlar mahkumları uyuşturuyor, solunum sistemlerini felç ediyor ve kalp krizine neden oluyor.

Locket ve diğer mâhkum Charles Warner, bu ilaçları sağlayan şirketlerin adlarının açıklanması için başvuruda bulunmuştu. Yargıç, bu şirketlerin adlarının sadece mahkeme salonunda kalacak şekilde açıklanmasına bile karşı çıkmıştı.