BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.400,77
HABER /  DÜNYA

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI JOHN KERRY ROMA’DA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İtalya’da Başbakan Enrico Letta liderliğinde kurulan yeni koalisyon hükümeti ile görüşmelerde bulunmak üzer...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İtalya’da Başbakan Enrico Letta liderliğinde kurulan yeni koalisyon hükümeti ile görüşmelerde bulunmak üzere Roma’ya geldi.
Rusya ziyaretinin ardından Roma’ya geçen Kerry’nin gündeminde Ortadoğu bulunuyor. Kerry’nin yarın Başbakan Letta ve Dışişleri Bakanı Emma Bonino ile yapacağı görüşmelerde özellikle İtalya’nın, Ortadoğu barış sürecine yapabileceği katkı ve Suriye konusunun ele alınması bekleniyor.
Kerry, Roma temasları çerçevesinde ayrıca, İsrail’in Filistinlilerle müzakerelerinden sorumlu Adalet Bakanı Tzipi Livni ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile de bir araya gelecek. Görüşmelerde, Filistin tarafını temsilen herhangi bir heyet yer almayacak.
Göreve gelmesinin ardından İtalya’ya ikinci ziyaretini gerçekleştiren Kerry, Başbakan seçilmesinin ardından Letta için, "ABD’nin güvenilir dostu" açıklamasında bulunmuştu.
(İHA)