BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

AB heyeti Beyrutta

AB heyeti İsrail'in sürekli bombaladığı Beyrut'a gitti.

Abone ol

AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora'nın İsrail-Hizbullah çatışmaları için önerdiği planı önemli bulduklarını söyledi.

AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner ve AB Ortadoğu Özel Temsilcisi Marc Otte ile birlikte Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Erkki Tuomioja, bugün Lübnan Başbakanı Sinyora ve meclis başkanı Nebih Berri ile biraraya geldi.

Tuomioja, Lübnan hükümetinin hazırladığı plana önem verdiklerini ve bunun, bölgesel bir anlaşma için iyi bir temel oluşturacağını düşündüklerini söyledi.
Bölgedeki en üst düzey AB temsilcisi olan Tuomioja, ABD'lilerin Lübnanlı siviller konusunda Avrupa kadar endişeli olmadığını bildirmişti.

Lübnan hükümeti, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalara çözüm bulmak amacıyla başbakan Sinyora'nın önerdiği barış planını bugün kabul etmişti. Plan ateşkes, esir değişimi, güneydeki BM askerlerinin güçlendirilmesi ve Beyrut hükümetinin otoritesinin tüm ülkeye yayılması gibi maddeleri içeriyor.