BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

81 ilin yaşam kalitesi

81 ilin yaşam kalitesi

Aylık iş ve ekonomi dergisi cnbc-e business, türkiye'nin en yaşanabilir kentleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. 01 ankarabaşkent bu sene de listenin zirvesinde. refah göstergesi sayılan pek çok alanda iddialı. yetişkin başına düşen otomobil sayısı ve yetişkin nüfus içindeki üniversite mezunu...

81 ilin yaşam kalitesi

Aylık iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business, Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı.

01 ANKARA
Başkent bu sene de listenin zirvesinde. Refah göstergesi sayılan pek çok alanda iddialı. Yetişkin başına düşen otomobil sayısı ve yetişkin nüfus içindeki üniversite mezunu oranında ilk sırada. Kişi başına düşen konut sayısında ve kişi başına düşen banka mevzuatında ise ikinci. Ancak ilköğretimde öğretmen yeterliliğinde ancak 68’inci sırada. (Kaynak: ntvmsnbc)

81 ilin yaşam kalitesi

02 ESKİŞEHİR
Türkiye’nin üniversite ve sanat kenti... Tiyatro seyircisinin ve sinema koltuk kapasitesinin nüfusa oranında birinci. Üniversite mezunu oranında ikinci. Okur yazar oranında ise üçüncü. Ayrıca kişi başına düşen doktor ve hastane yatağı sayılarında Türkiye beşincisi. Bütün bunlar bir zenginliğin eseri. Kişi başına düşen mevduat miktarında da beşinci. Anaokullarında öğretmen sıkıntısı var.

81 ilin yaşam kalitesi

03 ISPARTA
Gül diyarı Isparta’nın en büyük refah göstergesi sağlık alanındaki kıskandıran performansı. Isparta, kişi başına düşen doktor ve hastane yatağı sayısında ikinci. Yetişkin nüfus içindeki üniversite mezunu oranında ise beşinci. Buna karşılık tiyatro ile arası hiç yok. Tiyatro seyircisi oranında Şırnak’tan bir adım yukarıda, 80’inci.

81 ilin yaşam kalitesi

04 TRABZON
Karadeniz’in refah göstergeleri en iyi olan kenti. Geçmişte birkaç çarpıcı cinayete sahne olmasına rağmen, suç oranı en düşük dokuzuncu kent. Kişi başına düşen hastane yatağı sayısında yedinci, doktor sayısında ise sekizinci sırada. Ayrıca havayolu kullanım oranında dördüncü, üniversite mezunu oranında ise yedinci.