BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

81 ilde dev FETÖ operasyonu! Yüzlerce gözaltı kararı

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına ilşkin operasyonlarda 81 ilde yüzlerce kişi gözaltına alındı. Bakan Soylu, şu ana kadar 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 7 bin kişi için gözaltı kararı çıkarıldığı konuşuluyor.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.               

Türkiye genelinde 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Soylu, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.    

81 İLDE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi. 

Dev operasyonun sırrı ne? MİT öğrendikten sonra...

7 BİN KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ'nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Listede 7 bin isim yer aldı. Bugüne kadar hem emniyet hem de diğer devlet kurumları içerisinde kendilerini gizlemeyi başaran "mahrem imamların" ismine ulaşıldı. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi.    

8 BİN POLİS OPERASYONA KATILIYOR

Ankara merkezli operasyona 8 bin 500 polis katılıyor. Operasyon sürerken 1000 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

BURSA’DA OPERASYON: 51 GÖZALTI

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında öğretmen, sağlık çalışanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sivil olmalarına rağmen emniyet içindeki FETÖ yapılanmasını yönettikleri, tayin, atama ve rütbe tercihlerini organize ettikleri iddia edildi.

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU

Ankara merkezli operasyon kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi

KONYA'DA FETÖ OPERASYONU; 20 GÖZALTI

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatından sorumlu mahrem imamları olduğu ileri sürülen hakkında yakalama kararı bulunan 119 kişiden 20'si gözaltına alındı.

Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonda emniyetin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı. Firari şüpheli M.T. ile S.T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.         

Van’da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van’da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı.