BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

80'lik canlı kalkan eylemcisi kadından şok sözler

Diyarbakır'da kırsal alanda saldırılara karşı canlı kalkan olan Sakine Arat, 'Ya barışı getirin ya da sonuna kadar savaşacağız' dedi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde bulunan kırsal alanda PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların sonlandırılması için Fis Ovası'ndaki canlı kalkan eylemleri devam ediyor.

ÖCALAN POSTERİ GÖNDERE ÇEKİLDİ

PKK flamaları ve Abdullah Öcalan'ın posterinin göndere çekildiği kırsal alanda bekleyen vatandaşlar, olayların bitmesini istiyor. Diyarbakır'a gelen Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, DİSK Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Turgut Dedeoğlu, Gazeteci-Yazar Celal Başlangıç, Mehveş Evin, Ayşe Yıldırım Başlangıç, Özgür Korkmaz, İsminaz Ergün'ün da aralarında bulunduğu gazeteci heyeti, Silvan'daki incelemelerinin ardından canlı kalkan eylemleri yapan vatandaşlarla görüştü.

"KÜRDÜM DİYEN YA ÖLÜR YA DA CEZAEVİNE GİRER"

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran 80 yaşındaki Sakine Arat, Kürt halkının ezilmeye devam ettiğini savundu. Kürt olmaktan ve Kürtçe konuşmaktan başka çarelerinin olmadığını öne süren Arat, şunları kaydetti:

"Kürdüm diyen ya ölür, ya da cezaevine girer, işkence görür. Ne olursa olsun, Ermeni olsun, Rus olsun, Kürt olsun, Türk olsun, Arap olsun hepsi Adem ve Havva'dan doğmuş insanla değil mi? 40 yıldır bunları yaşaya yaşaya ömrümüz tükendi. Ama biz Kürt insanları boynumuzu büküyoruz. Biz de insanız, bizim de yaşama hakkımız var. Biz barış istiyoruz, bizim bir kusurumuz yok. Kürt olmaktan ve Kürtçe konuşmaktan başka bir hakkımız yok. Bize kusur yazamazsınız. Artık bıktık usandık barış demeye. Ben şahsen şimdi ne diyorum biliyor musunuz? Ya bu memlekete barış gelsin, ya da biz de sonuna kadar savaşacağız hakkımızı alana kadar. İnsan gibi yaşamak istiyoruz kendi memleketimizde. Ya bizi kökten imha edersiniz."