BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,49
HABER /  GÜNCEL

600 yıllık namazgahta büyük çoşku!

Bursa'da yeniden ibadete açılan namazgahta teravih heyecanı yaşandı

Abone ol

Osmangazi'nin padişahlığı döneminde, ordunun sefere giderken toplanıp namaz kıldığı Bursa'daki 600 yılık tarihi namazgah, yeniden ibadete açıldı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Namazgah Mahallesi'ndeki, mihrap ve minberi mermerden olan, üstü açık tarihi mekanı dolduran kalabalık, ramazan ayının ilk teravih namazını burada kıldı.

Teravih namazını tarihi mekanda kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüzyıllar önce ibadet edilen tarihi yerin uzun süre kullanılmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Bildiğiniz gibi atalarımız yüzyıllar önce bu mekanda namazlarını eda ediyorlardı. Bu yerin her tarafı açık. Burası Namazgah semti. Bulunduğu yere adını vermiş. Burayı temizledik, namaz kılınır hale getirdik. Vatandaşlarımızla birlikte namazımızı bu tarihi yerde kılacağız. İlerleyen günlerde burayı daha iyi hale getireceğiz. Tarihi mekanı bu hale getirmekten ve burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz.''

Namazgah Mahallesi Muhtarı Nedim Serbestol da  yüzyıllar önce ''toplanma yeri'' olarak kullanılan mahallelerindeki namazgahın yeniden ibadete açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ramazan ayının ilk teravih namazıyla ibadete açılan namazgahta, gelecek 6-7 yıl boyunca ramazanın yaz aylarına denk gelecek olması dolayısıyla teravih namazlarının kılınabileceğini söyledi.

Namazgahı dolduran mahalle sakinleri, tarihi mekanda ramazanı teravih namazıyla karşıladıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Recep Altepe'ye teşekkür etti.