BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

60 derece sıcakta Ramazan

Tokat’ta Ramazan ayında körük başında 60 dereceye varan sıcakta terleyen demirci ustaları öğle saatlerine kadar çalışıyorlar. <br/>Ramazan a...

Abone ol

Tokat’ta Ramazan ayında körük başında 60 dereceye varan sıcakta terleyen demirci ustaları öğle saatlerine kadar çalışıyorlar.
Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi dolayısıyla sıcaklardan en çok etkilenenler arasında demirciler yer alıyor. Körüklü ocakların başında 60 dereceyi bulan sıcak ortamda çalışan demirci ustaları, ramazan ayında zorlu bir sınavdan geçiyor. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan demirciler, öğle saatlerinde çalışmayı bırakıyor. 40 yıldır demircilik yapan Selahattin Abbas, Ramazanda zor da olsa ekmek parası için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Sabah erken saatlerde çalışmaya başlıyoruz. Öğle saatlerine kadar devam ediyoruz. Dışarıda sıcaklık 30 derece, ateşin başında 60 dereceye kadar çıkıyor. Allah sabrını veriyor. Çalışmaya bu şartlarda devam ediyoruz” dedi. 35 yıldır demircilik yapan Mehmet Turan da, sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerine kadar çalışabildiklerini söyledi. Ateşin karşısında çalışmanın zor olduğunu ifade eden Demirci ustası Gürsoy Erdoğan ise, orucun kıymetini bilerek işin zorluğuna göğüs gerdiklerini kaydetti.
(İHA)