BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.393,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

4+4+4 Anayasa Mahkemesi'ne taşınıyor

CHP, büyük tartışmalar altında Meclis'ten geçen kesintili eğitim teklifini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa'ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'ta düzenlediği toplu açılış ve temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Kul hakkı yiyene hiçbir şey olmadığını, halk için çalışanların başının belaya girdiğini savundu.

PROJELERİ ANLATAMADIK

CHP'nin "Bunlar uygulanamaz" diye eleştirilen projelerinin AK Parti tarafından alındığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bu projeleri yeteri kadar halka anlatamadıklarını söyledi.

Projelerini halka daha iyi anlatmanın yolunu bulacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, parti okulu açtıklarını belirtti.

CHP'nin projelerinin "Hayal mahsulü" olarak adlandırıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Tıpış tıpış bizim projelerimizi uyguladılar. Peki kendilerinin hayal mahsulü projelerine bir şey yaptılar mı? Hani bir Kanal İstanbul açıyorlardı. Büyük bir ihtimalle müteahhitleri henüz ayarlayamadılar. Yandaş ayarlayacaklar ya hazırlıkları yapacaklar, malı götürecekler, arkasından da kalkıp 'Millete ne yalanları söyleyebiliriz' diye oturup düşünecekler" diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyıp taşımayacaklarına yönelik sorusu üzerine, "Çıkan yasa teklifi, daha henüz Cumhurbaşkanı'na bildiğim kadarıyla sunulmadı. Sonuç ne olacak bakacağız. Anayasa'ya aykırılık konusunda hukukçu arkadaşlarımız çalışıyorlar. Anayasa'ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu kanun teklifini mercek altına almasını isteyen Kılıçdaroğlu, kanunun üniversitedeki bilim insanları, eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.