BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  GÜNCEL

42 zanlı adliyeye sevkedildi

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı tarafından silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen ''Şafak'' operasyonunda gözaltına alınan 42 zanlı Kalecik Adliyesi'ne sevk edildi

Abone ol

Kalecik Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda başlatılan operasyon kapsamında geçen hafta gözaltına alınan zanlıların Ankara Jandarma Alay Komutanlığınca yürütülen sorguları tamamlandı. Sabah erken saatlerde Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen 42 zanlı daha sonra Kalecik Adliyesi'ne götürüldü.

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince geçen hafta, örgütlü olarak silah kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik Ankara'nın ilçeleri başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin ve Konya'da operasyon düzenlenmiş, aralarında DTP Viranşehir İlçe teşkilatı üyesi 2 kişinin de de olduğu 42 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında zanlıların ev, iş yeri ve üst aramalarında 3 Kaleşnikof tüfek, 19 tabanca, yüzlerce fişek, 1'i yivli 8 av tüfeği, 16 şarjör, 3 telsiz ile G3 ve Kaleşnikof tüfeklere ait parçalar ele geçirilmişti.