BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

4 ayda 3 çocukları öldü otopside ne çıktı?

Kars'ta üç çocukları arka arkaya ölen aile otopsi raporunu aldı. 5 yaşında ölen Enes 'in otopsi raporunda akciğer enfeksiyonu yazılı.

Abone ol

KARS 'ın Arpaçay ilçesinde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Güler çiftinin 5 yaşındaki oğulları Enes'in otopsi raporu açıklandı. Aile, Enes'in akciğer enfeksiyonundan öldüğünü gösteren raporu inandırıcı bulmadı.

Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı Köyü'nde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 21 Şubat günü 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler, 7 Nisan'da 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs'ta ise 5 aylık kızları Gözde 7 ay önce yaptırılan odada uyutulduktan sonra belirlenemeyen bir nedenle öldü.

4 AY İÇİNDE 3 ÇOCUKLARI ÖLÜNCE

Ailenin 4 ay içerisinde 3 çocuğunu kaybetmesi üzerine Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 6.5 yaşındaki çocukları Irmak'ın hayatta kalmasını isteyen aile yakınlarının yanına yerleşti. Enes ve Gözde'nin cenazelerine Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

OTOPSİ RAPORUNDA NE ÇIKTI?
Arpaçay'dan dün Erzurum'a gelen Güler ailesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Burada kalp grafiği çekilen Güler çifti ve kızları kontrolden geçirildi. Çocuk kardiyoloji bölümüne sevkedilen Irmak'a kardeşlerinin uykuda ölmesi nedeniyle 24 saat kalp gözlemi için Holter cihazı takıldı.

Hastanedeyken Arpaçay Cumhuriyet Savcılığı tarafından telefonda arandığını söyleyen baba Hacı Güler, "Hastaneden ayrılmadan Arpaçay savcılığından aradılar. Savcı bey Enes'in otopsi raporunun çıktığını adliyeye gelmemi istedi. Ölüm nedeninin ağciğer enfeksiyonu olduğunu aktardı. Açıkcası çok şaşırdım çünkü; enfeksiyonu olan bir insanın öksürük, halsizlik gibi belirtisi olur. Bunların hiçbiri yoktu" dedi.