BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

32 ilde operasyon aralarında profesör de var

Organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 32 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 100 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyeleri ilaçları para karşılığı PKK'ya göndermiş.

Abone ol

Organize suç örgütüne yönelik 32 ilde 266 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 100 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra PKK'ya göndererek haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

MÜEZZİNOĞLU: "YANLIŞ YAPAN VARSA EN AĞIR BEDELİ MUTLAKA ÖDEYECEKTİR"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonuyla ilgili "Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Ödemelidir" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 100 kişi gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA ECZACI, DOKTOR VE BİR DE PROFESÖR VAR

Gözaltına alınanlar arasında, çok sayıda eczacı, doktor ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden bir profesör de var.

YÜKSEK FİYATLI İLAÇLARI PKK'YA GÖNDERMİŞLER

Suç örgütünün, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları, Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

ŞANLIURFA'DA 33 GÖZALTI

İSTANBUL merkezli 32 ilde yapılan operasyon kapsamında Şanlıurfa’da doktor ve eczacıların da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 ilde 266 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında Şanlıurfa’da da sahte rapor ve reçete yolsuzluğu iddiasıyla aralarında doktor, eczacı ve özel hastane personelinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

BATMAN'DA İKİ GÖZALTI

İstanbul merkezli 32 ilde başlatılan sahte reçete operasyonu kapsamında Batman'da da 2 kişi gözaltına alındı.