BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

301 e saldıranlar sorumlu

    Hrant Dink’in cenazesi sırasında, bindirilmiş kıtaların hazırladığı pankartı biliyoruz...
“Katil 301!..”
Daha cenazesi yerdeyken, “Hrant’ı 301 öldürdü” diye gelen nakaratlar ilgi çekiciydi!.. Ceza Yasası’ndaki 301. Madde o şekilde olmasaymış bu cinayet işlenmezmiş... Doğrusu şudur... 301. Madde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni teslimiyete zorlayan cepheler tarafından, gündem maddesi olarak bu kadar tırmandırılmasaydı, Hrant Dink duruşmaları bu kadar sansasyonel bir hale getirilemezdi ve adli mekanizma kendi çerçevesinde rahatça ilerler, adalet yerini verir ve hatta Dink, yargı huzurundan hiçbir zarar görmeden ayrılırdı...
Ama Dink’in şahsında bir kaos yaratmak isteyenler vardı ve bunlar Dink’e tepki gösterenlerden çok, sanki onun destekçisi gibi duranlardı!.. 301’in kaldırılmasını en çok diaspora istiyordu... Ancak 301. Madde’nin kaldırılması işinin peşinde olan, global olarak elbetteki Avrupa Birliği’dir... Avrupa Birliği, “301 olmazsa olmaz şartı” olarak Türkiye’ye dayatmada bulunuyor... Avrupa Birliği’nin gizli kodlarına bakılınca 301. Madde’nin ortadan kalkması ile işbirlikçi medya kuşatması, satılmış akademisyenlerin kullanılması ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çözülmesi kolaylaşacaktır...
Hrant Dink cinayeti, 301. Madde’nin üzerinden silindir gibi geçmek üzere bir fırsat sayılıyor...
Bu çerçevede, Boğaziçi Üniversitesi’nin seferber olduğunu görüyoruz!.. Bu üniversitenin bir grup öğretim üyesi 301. Madde’nin tamamen kaldırılması için hazırlıklarını iktidara ilettiler... Bendeniz de bu okulu, okuyucuların dikkatine sunuyorum. Ve hatırlatıyorum, Boğaziçi de Bilgi ve Sabancı Üniversiteleri’nin ortak katkıları ile İstanbul’da şu ünlü Diaspora konferansını organize etmişlerdi... Okulun rektörü Ayşe Soysal Hanımefendi’nin çırpınışları gözler önündedir!..
Boğaziçili muhteremlerin, Atatürk Cumhuriyeti’nin bu değerli aydınlarının teklifleri karşısında, bakınız, Başbakan Recep Tayyih Erdoğan şunları söyledi:
“Bize tümden iptalini teklif edenler, bunu şu anda ülkelerinde uygulayan, birçok ülkeler var... Ve 301’in içerisinde gerek birinci, gerek ikinci fıkrasında geçen maddeleri çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Bu maddeleri bir defa görmemezlikten gelemezsiniz. Değerlendirirlerse, yaptıkları teklifin çok çok tutarlı olmadığını görecekler.”
Eh, buna da şükür!..
Hemen bu noktada hatırlayalım...
Söz konusu madde nedir bir bakalım...
MADDE 301 - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’ni, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türk’lüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
Bildiğiniz gibi, bu çevrelerin hedefinde sadece 301. Madde yok... Türk Ceza Yasası’ndan kaldırılması istenen başka yasalar da var... Mesela, bunlar arasındaki 305. Madde’ye bakalım...
MADDE 305 - (1) Temel milli yararlara karşı fiillerde bulunmak maksadıyla veya bu nedenle, yabancı kişi veya kuruluşlardan, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak, kendisi veya başkası için maddi yarar sağlayan vatandaşa, üç yıldan on yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adli para cezası verilir. Yarar sağlayan veya vadeden kişi hakkında da aynı cezaya hükmolunur.
(2) Fiili savaş sırasında işlenmiş ya da yararın basın ve yayın yoluyla propaganda yapmak için verilmiş veya vadedilmiş olması halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(3) Suç, savaş hali dışında işlendiği taktirde, bu nedenle kovuşturma yapılması Adalet Bakanı’nın iznine bağlıdır.
(4) Temel milli yararlar deyiminden; bağımsızlık, toprak bütünlüğü, milli güvenlik ve Cumhuriyet’in Anayasa’da belirtilen temel nitelikleri anlaşılır.
Bir de 318. Madde’ye bakalım...
MADDE 318 - (1) Halkı, askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte teşvik veya telkinde bulunanlara veya propaganda yapanlara, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.
Sizce bu maddeler neden hedeftir?..