BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

3 yabancı uyruklu 64 kişi serbest

Gezi Parkı gösterilerinde gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 3’ü yabancı uyruklu 64 kişi serbest bırakıldı. <br/>İstanbul’da Gez...

Abone ol

Gezi Parkı gösterilerinde gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 3’ü yabancı uyruklu 64 kişi serbest bırakıldı.
İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan ve aralarında Alman, Yunan ve Fransız uyruklu 3 kişinin de bulunduğu 64 kişi, sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Burada savcıya ifade veren şüphelilerden Alman uyruklu Hohl Bastian D., Fransız uyruklu Celine R. ve Yunan uyruklu Georgios I.’nın da aralarında bulunduğu 59 kişi serbest bırakıldı. 5 şüpheli ise adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkan 5 şüpheli hakkında mahkeme savcılığın adli kontrol uygulanması talebini reddederek, şüphelileri serbest bıraktı.
Savcılık sorgusunda şüphelilere polisin müdahaleden önce uyarıda bulunup bulunmadığının da sorulduğu öğrenildi. Şüphelilerin ise savcılık sorgusunda polisin hiçbir uyarıda bulunulmadan müdahale ettiğini ifade ettikleri belirtildi. Gözaltındaki yabancı uyruklu şüphelilerin avukatları müvekkillerinin Erasmus programı kapsamında Türkiye’de bulunan öğrenciler olduğunu belirttiler. İstanbul’da gözaltına alınan bir yabancı uyruklu şüphelinin ise dün serbest kaldığı ve Yabancılar Şubesi’nde tutulduğu öğrenildi.
Savcılık sorgularının ardından bugün serbest kalan 3 yabancı uyruklu şüpheli de Yabancılar Şubesi’ne gönderildi. Yabancılar Şubesi’nde tutulan 4 şüphelinin sınır dışı edilip edilmeyeceği yönünde karar verileceği belirtildi.
Bugün sorgularının ardından serbest bırakılan 64 şüpheli ile birlikte olayların çıktığı günden bu yana gözaltına alınarak serbest bırakılan şüpheli sayısı 407’ye çıktı.