BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

3 saldırı birden: 15 ölü 50 yaralı

Irak'ta kan durmak bilmiyor. Kerkük'te 3 ayrı saldırıda 15 kişi öldü 50 kişi yaralandı SON DAKİKA

Abone ol

IRAK'ta sabah saatlerinde Bağdat ve Tıkrit'te düzenlenen ve 17 kişinin öldüğü patlamaların ardından Kerkük de 3 ayrı saldırının hedefi oldu. En az 15 kişi öldü, 50 yaralı var. Saldırılardan ikisi camiileri hedef aldı.

Saldırılar, Kerkük kentindeki Nur Cami ve Fetih Camii ile Rahimava bölgesinde bir silah pazarında gerçekleşti. Nur Camii'ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda çevredeki bina ve araçlarda büyük çaplı hasar oluştu. İkinci saldırı ise bomba yüklü araçla Fetih Camii'ne yapıldı. Üçüncü patlama da Rahimava bölgesinde silah pazarı yakınında meydana geldi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

İKİ GÜNDÜR KAN DURMUYOR

Başkent Bağdat'ta bugün düzenlenen ve istihbarat binasını hedef alan saldırıda 8, Tıkrit'teki intihar saldırısında ise 9 kişi hayatını kaybetmişti. 
Dün de Diyala'da Musab bin Umeyr Camii'ne düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı.

IRAK BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD’in 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

ABD, IŞİD’in ilerleyişini hava saldırılar düzenleyerek önlemeye başarmış olsa da, IŞİD’in alevlendirdiği mezhepçilik ateşine karşı koyamıyor. Irak’ın günlük yaşadığı kaçırma, bombalama ve suikast olaylar, ülkenin 2006-2007 yıllarında yaşadığı iç savaşı hatırlatıyor.