BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  DÜNYA

3 saatte 1 milyon dolar kazandı

İngiltere'nin eski başbakanı Blair, iki şirket arasında yaptığı arabuluculuk sayesinde 1 milyon dolar kazandı.

Abone ol

Blair, geçen hafta gerçekleşen en büyük şirket birleşmelerinden birinde rol oynadı. 4 milyar Sterlin (11,5 milyar TL) değerindeki perakende devi Glencore'un, 30 milyar sterlinlik (86.4 milyar TL) Xstrata grubu ile birleşmesi için yapılan görüşmelerde Blair arabuluculuk yaptı.

3 SAATTE 1 MİLYON DOLAR KAZANDI

Xstrata grubunun en büyük hissedarı olan Katar'ın Başbakanı Şeyh Hanid bin Asım bin Cebra'al Tani ile Glencore CEO'su Ivan Glasenberg arasında, Londra'da yapılan pazarlıklar çetin geçti. Ancak 3 saat süren görüşmeler olumlu sonuçlandı ve arabuluculuk yapan Blair de bu çabası nedeniyle yaklaşık 1 milyon dolar (1,8 milyon TL) kazandı.

Tony Blair, geçtiğimiz sene büyük şirket ve yabancı devletlere yaptığı danışmanlık hizmetleri nedeniyle yaklaşık 20 milyon Sterlin (57 milyon TL) kazandı.

"BUSH VE BLAİR LAHEY'DE YARGILANSIN"

Geçtiğimiz günlerde İngiliz The Guardian Gazetesi'nin pazar günü yayınlanan Observer gazetesinde bir köşe yazısı kaleme alan Nobel Barış Ödüllü insan hakları savunucusu Başpsikopos Desmond Tutu, yalanlarla Irak'a savaş açan George W. Bush ve Tony Blair'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını önermiş, yazısında batının çifte standardına bir kez daha göndermede bulunmuştu.

2003'te kitle imha silahları sahibi olduğu iddiasıyla Irak'a saldıran dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile baş destekçisi İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, dünyayı tarihte eşi görülmemiş bir karmaşanın içine soktuğunu belirttiği yazısında Irak'ta 2003'teki işgalden sonra 110 bin Iraklının öldüğünü ve milyonlarca kişinin yerlerinden edildiğini dünya kamuoyuna yeniden hatırlatmıştı.