BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  DÜNYA

28 Şubat’tan sonra arttı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, 28 Şubat sürecinden sonra kadın Kur’an kurslarının arttığını söyledi. <br/>Bitlis’in Ah...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, 28 Şubat sürecinden sonra kadın Kur’an kurslarının arttığını söyledi.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde gezi ve incelemelerde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, eskiden erkek Kur’an kurslarının daha fazla olduğunu ama 28 Şubat sürecinden sonra sayının terse dönerek hanımların öne geçtiğini belirtti. Yılmaz, “Türkiye’de Kur’an kursu öğrencilerinin yüzde 85’i bayan, yüzde 15’i ise erkeklerden oluşmaktadır. Bu hanımlar için övünülecek, sevinilecek bir durumdur. Erkekler için düşündüğümüzde burada çok sorumlu bir alan var demektir. Biz henüz erkek talebelerimiz için Kur’an’la buluşma noktasında yeterli değiliz. Erkeklerimizi Kur’an okuma konusunda hanımlarımız kadar motive etmiş değiliz. Kız öğrenciler kadar erkeklerin de okuyabileceği Kur’an kurslarımız yaygınlaşmadı. Eskiden erkek Kur’an kurslarımız çok daha fazlaydı ama 28 Şubat sürecinden sonra sayı terse döndü, hanımlar öne geçti. Bundan memnunuz ama erkeklerin sayısının artmasını, artırılmasını istiyoruz. Bunu özellikle hem halkımızın hem de müftülerimizin duymasını istiyorum. Mahallelerde Kur’an kursları açmak elbette önemli ama böyle yatılı hafız yetiştiren ve ilerde ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak bilim adamları yetiştirecek kurslara da ehemmiyet verelim” dedi.
(İHA)