BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

28 şubat post-modern darbesi yapıldığında genelkurmay başkanı koltuğunda ismail hakkı karadayı oturuyordu. hakkında gözaltı kararı çıkartılan çevik bir, erol özkasnak ve güven erkaya dönemin en önemli komutanları olarak öne çıkmıştı. işte 28 şubat post-modern darbesinin 'kudretli'...

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

28 Şubat post-modern darbesi yapıldığında Genelkurmay Başkanı koltuğunda İsmail Hakkı Karadayı oturuyordu. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Güven Erkaya dönemin en önemli komutanları olarak öne çıkmıştı.
İşte 28 Şubat post-modern darbesinin 'kudretli' komutanları;

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

ÇEVİK BİR (DÖNEMİN GENELKURMAY 2. BAŞKANI)
28 Şubat post-modern darbesinin en önemli komutanları arasında Çevik Bir ön plana çıkıyor. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde olan Bir'in, bu süreçte yargıya Genelkurmay Başkanı adına talimatlar gönderdiği, ordu içinde faaliyet gösteren 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu iddia ediliyordu. Bir, daha sonra 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

"BALANS AYARI"
28 Şubat'ın akıllara kazınan sözlerinden biri Çevik Bir'e aitti. Bir, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun 'Bin yıl sürer” dediği 28 Şubat sürecinde tankların Sincan'dan geçmesini "Demokrasiye balans ayarı yaptık" şeklinde değerlendirmişti.

28 Şubat'ın 'kudretli' komutanları

İSMAİL HAKKI KARADAYI (DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI)
28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanlığı koltuğunda oturan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, bu göreve 30 Ağustos 1994'te gelmişti. 28 Şubat post-modern darbesi olduktan sonra Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le işbirliği yaparak, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in planladığı iddia edilen askeri darbeyi engellediği iddia edilmişti.