BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

28 Şubat mağduru öğretmenlerin talebi

28 Şubat sürecinde başörtülü oldukları için ihraç edilen öğretmenler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Ma...

Abone ol

28 Şubat sürecinde başörtülü oldukları için ihraç edilen öğretmenler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesini, aktörlerinin cezalandırılmasını ve mağdurlara haklarının tam olarak iade edilmesini istedi.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında müşteki olarak ifadeleri istenen dönemin görevden ihraç edilen öğretmenleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine geldi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verecek öğretmenler öncesinde basın açıklaması yaptı.
Adliye karşısındaki meydanda toplanan grup adına açıklamayı okuyan 28 Şubat Öğretmenleri Platformu Temsilcisi Fatma Parmaksız Hışıroğlu, bugünkü derslerini sınıflarda değil adliye sarayı önünde yaptıklarını söyledi. Bunun nedeninin 28 Şubat ve aktörlerine karşı yürüttükleri hukuk mücadelesi olduğunu ifade eden Hışıroğlu, “Unutmadığımız ve unutturmayacağımız 28 Şubat sürecinde toplumun her kesiminden birçok insan İslami kimliğinden dolayı suçlanmış, cezalandırılmış, hedef gösterilmiştir” dedi.
Verdikleri mücadeleler sonucu bazı kazanımlarının olduğunu belirten Hışıroğlu, “28 Şubat’la gerçek manada hesaplaşmak için bu hukuksuzluklara imza atanlar cezalandırılmalı, mağdurların hakları tam olarak iade edilmeli. Bunun için 28 Şubat yargı kararları iptal edilmeli” diye konuştu.
Öte yandan, adliye önünde toplanan ÖZGÜR DER üyeleri de bir basın açıklaması yaparak 28 Şubat sorumluların cezalandırılmasını istedi.
(İHA)