BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

25 Aralık'ın savcısından olay açıklama!

25 Aralık soruşturmasının görevden alınan savcısı Muammer Akkaş dosyanın kapatılması yönündeki karar için "vicdanlarda kapanmaz bu dosya" dedi.

Abone ol

25 Aralık soruşturmasına ilişkin verilen takipsizlik kararına ilk tepki, soruşturmanın görevden alınan savcısı Muammer Akkaş’dan geldi. Akkaş yaptığı açıklamada “Bu soruşturmayı burada kapatabilirler ancak milletin vicdanında kapanmaz” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdi.

BU DOSYA VİCDANLARDA KAPANMAZ!

Soruşturmanın görevden alınan savcısı Akkaş Hürriyet'e yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi:

"Söylenecek bir şey yok beklenen bir sonuçtu. Vicdanlarda kapanmaz bu dosya. Çünkü milletin hakkı hukuk var. Beklediğim bir sonuçtu demek yanlış olur da... Ancak beklenen bir sonuçtu. Takipsizlik kararı verildiğinde bunu denetleyecek bir müessese kalmadı. Takipsizlik karalarında, yeni sisteme göre, Sulh Ceza Hakimine gidilir. Bu soruşturmanın mağduru devlet olduğu için itiraz edecek kimse de yok. Takipsizlik kararı kesinleştiğinde, 15 gün içinde dosyadaki bütün iletişim tutanakları, evraklar imha edilir ve dosya kapanmış olur. Ama vicdanlarda kapanır mı o ayrı bir şey... Doğrudan bizlerin değil ama dolaylı olarak cebimizden çıkan paralar.”

Savcı Akkaş halen Tekirdağ’da görev yapıyor.