BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  DÜNYA

24 saat içinde ikinci intihar saldırısı

Rusya'da dün bir tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısıyla sarsılan Volgograd şehrinde bu sabah da bir troleybüse intihar saldırısı düzenlendi.

Abone ol

RUSYA, 24 saat içinde ikinci kez intihar saldırılarının hedefi oldu. İlk belirlemelere göre, ölenlerin sayısı 15.

Sağlık Bakanlığı saldırıda yaralananların sayısının 25 olduğunu açıkladı. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, olayın bir intihar saldırısı olduğunu doğruladı.

Olay yerinden gelen ilk fotoğraflarda aracın sadece iskeletinin kaldığı, yanmış vücut parçalarının ise ortalığa saçıldığı görülebiliyor.

İKİ SALDIRI ARASINDA İLİŞKİ VAR

Volgograd'da dün de bir tren istasyonuna intihar saldırısı düzenlenmişti. Dünkü saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş onlarca kişi de yaralanmıştı.

Rusya istihbaratı FSB'den yapılan açıklamada iki olayın bağlantılı olmasını çok yüksek bir ihtimal olduğu ifade edildi.

24 saat içinde yaşanan bu iki gelişmenin ardından Volgograd'da vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmeye korktukları bu nedenle şehirde hayatın felç olduğu bildirildi. Birçok özel şirket eksiği doldurmak için seferler koydu.

HALK PANİK İÇİNDE

Volgograd halkı için acil yardım telefon hatları kurulurken, güvenlik güçlerinin çevreden güvenlik kamerası görüntüleri toplamakta olduğu öğrenildi.

Volgograd eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Svetlana Smolyanova, Interfax'a yaptığı açıklamada, şehrin diğer yerlerinde de terör saldırıları düzenlendiğiyle ilgili söylentilerin asılsız olduğunu, vatandaşların endişelenmesi için bir sebep olmadığını belirtti.

Smolyanova, "Bildirilecek başka bir bombalı saldırı yok. İnsanlar sürekli arayıp bu konuda sorular soruyorlar ancak söylentileri teyit edecek bir şey yok" dedi.

Başkent Moskova'da da güvenlik önlemleri artırıldı.