BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

23 yıl sonra 12 Eylül'ün korkunç fotoğrafı

Başbakan Erdoğan ağladı, 12 Eylül'ün karanlık yüzü bir kez daha ortaya çıktı. İşte bu fotoğraf herkesi sarsacak.

Abone ol

O dönemin mağdurları fotoğraflarla kamuoyunun karşısına çıkıyor. İşte onlardan biri de 12 Eylül'de tutuklanan ülkücü Hüseyin Kurumahmutoğlu..

23 yıl bekleyen bu fotoğrafı Star gazetesi manşetten verdi. Fotoğrafta 1987 yılında Mamak Cezaeavinde işkenceyle öldürüldüğü iddia edilen Kurumahmutoğlu'nun cenazesine abisi bakarken görülüyor.

HIFZI ÇUBUKLU'YU İŞARET ETTİ

Hatice Yaşar imzalı haberde abi Hasan Kurumahmutoğlu şu anda işkenceyi yapanlardan birisinin Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğ. Hıfzı Çubuklu olduğunu öne sürdü. Sahte Çürük Raporu davası ve Ergenekon soruşturması kapsamında adı geçen Hıfzı Çubuklu, savcıların davetine rağmen ifade vermemişti.

KALORİFER PETEĞİNE ÇARPTI DEDİLER

Hüseyin Kurumahmutoğlu namaz kıldığı için için dövülmüştü. Kafatası çatlayan Kurumahmutoğlu’nun başını kalorifer peteğine çarptığı öne sürülmüştü. Kurumahmutoğlu, 14 Temmuz 1987’de yaşamını yitirmişti. Hasan Kurumahmutoğlu, Samsun’da katıldığı bir yürüyüş nedeniyle gözaltına alınan ağabeyinin 18 yaşında girdiği Mamak’ta 7.5 yıl kaldığını söyledi.

ERDOĞAN ARADI BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kurumahmutoğlu “O dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal da ağabeyimin hastaneye çıkarılması için çok uğraştı, ancak ne yazık ki cuntacılar ikna olmadı” dedi. Ağabeyi Ali Karamahmutoğlu da Başbakan Erdoğan’ın kendisini arayarak yaklaşık 10 dakika görüştüğünü söyledi.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRDÜLER

Hasan Kurumahmutoğlu, ağabeyinin naaşı başında görüldüğü bu fotoğrafta kendisinin 22 yaşında olduğunu ve o a acıyı tarif etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ağabeyinin normal bir şekilde ölmediğini bu nedenle aile travma yaşadıklarını ve o travmanın hala da sürdüğünü ifade eden Kurumahmutoğlu, “Asılsaydı, kurşuna dizilseydi belki o kadar etkilenmezdik. Ama işkence sonucu ölmesi bize büyük acı yaşattı. Bizler 12 Eylül’ün zayi olmuş gençliğiyiz. Ağabeyimi göz göre göre öldürdüler” dedi.

EVET OYU VERECEK

Hüseyin Kurumahmutoğlu’nun cesedine de eziyet edildiğini anlatan kardeşi, “Yıllardır sandığa gitmem. Ancak bu sefer gidip ‘beyaz oy’ atacağım. 12 Eylül’de 12 Eylül’ü asacağız” diye konuştu.